Haberler

Doğan: "Fatih Terim ile Yolumuza Devam Edeceğiz"

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda 222 Delegenin Oyu ile Başkanlığa Seçilen Hasan Doğan, İstikrardan Yana Olduklarını Belirterek, "Teknik Direktörümüz Fatih Terim ile Yolumuza Devam Edeceğiz" Dedi.

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda 222 delegenin oyu ile başkanlığa seçilen Hasan Doğan, istikrardan yana olduklarını belirterek, "Teknik direktörümüz Fatih Terim ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Doğan, Milli Takımın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en iyi derece alması için tüm çabayı sarf edeceklerini belirterek, ''Fatih Terim'i göreve zaten biz getirmiştik. Biz her zaman istikrardan yanayız. Bu nedenle de Fatih Terim'i değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Her türlü destekle de yanındayız'' diye konuştu.

Hasan Doğan, futbolun padişahlığına değil, hizmetkarlığına talip olduğunu belirterek, konuşmaktan çok iş yapmayı sevdiğini söyledi. Doğan, ''Ancak her yaptığım işte de verimlilik, kurumsallık, dürüstlük ve güven esastır. Federasyon başkanlığına da bir makam ya da mevki sahibi olmak için değil, onurlu bir ülke hizmetini hakkıyla yerine getirmek üzere aday oldum. Ben futbolun padişahlığına değil, hizmetkarlığına talibim'' dedi.

Doğan, federasyonu, (oyunun bir oyuncusu değil, oyunu düzenleyen ve denetleyen, adil, saygın bir kurum haline getireceklerini ifade ederek, önceliklerini şöyle sıraladı:

''21. yüzyılın evrensel değerlerini futbola taşıyacağız. Avrupa Birliği'ne aday bir ülkeye yaraşır biçimde, şeffaflığı yönetimimizin vazgeçilmez bir özelliği yapacağız. Güven ve adaleti hakim kılacağız. Şiddeti yeşil sahalardan uzak tutmak için köklü önlemler alacağız. Her türlü anlaşmazlığı uzlaştıracak, sorunlar yumağının parçası değil, çözüm odağı olacağız. Yönetim olarak verdiğimiz her sözün arkasında duracağız.''

Futbol ekonomisinin tüm dünyada hızlı bir büyüme sürecine girdiğini, bu gelişmeye paralel olarak, Türkiye'de de önemli bir dönüşüm sürecine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

''Türkiye Avrupa'nın 6. büyük futbol ekonomisine sahip. Ancak UEFA başarı sıralamasında, Türk futbolu 18. sırada yer almaktadır. Amacımız ekonomik büyüklüğüne uygun bir başarı sıralamasını sağlamaktır. Türk futbolu artık kurumsal dönüşümünü tamamlamaya mecburdur. Yönetimimiz öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu'nu tek adam yönetimi değil, kendi kurumsal kimliğiyle anılan bir yapıya kavuşturmayı hedeflemektedir. İşte bu nedenle biz bu döneme Türk futbolunun kurumsallaşma süreci adını verdik.''

Futbol Federasyonu Başkanı Doğan, yönetim olarak bir yandan kurumsallaşmayı gerçekleştirirken, diğer yandan da kaynakların en verimli biçimde kullanılmasına yoğunlaşacaklarını söyledi.

Hasan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ana hedef, var olan pastanın adaletle dağıtılmasının ötesinde, büyütülen pastanın adaletle dağıtılması olacaktır. Türk futbolunun marka değeri yükseltilerek, liglerimizin kalite ve rekabet gücü artırılarak, sponsorluk ve yayın gelirleri maksimum seviye çıkartılarak, futbolseverleri tekrar statlara çekerek, federasyonun kaynakları, günübirlik popülist projelere değil, kalıcı ve istikrarlı projelere aktarılarak pasta büyütülecektir.''

''Türkiye futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir konuma altyapı eğitimiyle yükselecektir'' diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Edirne'den Ardahan'a, Sinop'tan Anamur'a, dünya futbol yıldızı olmaya aday gençlerimiz, kendilerine uzanacak eli bekliyor. Futboldaki kalıcı başarılar, bir plan dahilinde uygulamaya konan proje ve programlarla sağlanabilir. Türk takımlarının başarılarını kalıcı kılmak Türkiye'yi futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir konuma yükseltmenin tek yolu var. O da altyapı eğitimleridir. Bu konuda acilen uygulamaya koyacağımız ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle gerçekleşecek büyük eğitim projelerimiz olacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title