Haberler

Doğalgazlı İl Sayısı 55 Oldu

Üç yıldır Sivas üzerinden boru döşeme çalışmalarının devam ettiği Ordu'da doğalgaz için ilk kaynak yapıldı. Memleketi Ordu'da ilk doğalgaz dağıtımı için kaynak yaparak çalışmaları başlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Ordu ile birlikte doğalgaz ulaşan il sayısı 55 oldu" dedi.

8 ay önce boru döşeme çalışmalarının bitirilerek doğalgazın ulaştırıldığı Ordu'da sanayi ve meskenler gelecek kış mevsiminde doğalgazla ısınacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in büyük gayretleri sonucu getirilen doğalgazın sanayi ve meskenlere dağıtımını sağlayacak olan çalışmanın ilk kaynağı büyük bir katılımın sağlandığı törenle yapıldı. Ordu Lisesi önündeki alanda gerçekleştirilen törene Bakan Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ayhan Yılmaz, Mustafa Hamarat, Ordu Valisi Dr.

Said Vakkas Gözlügöl, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, Enerji Planlama ve Denetim Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, daire müdürleri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, uzun uğraşlar sonunda Karadeniz'e doğalgazı getirdiklerini ve bundan gurur duyduklarını söyledi. Ordu'nun doğalgaza kavuşmasıyla birlikte ülke genelinde 55 ile doğalgaz getirmiş olacaklarını kaydeden Bakan Güler, "Ordu'yla beraber doğal gazı götürdüğümüz il sayısını 55'e çıkardık. Dolayısıyla 55 il bu temiz medeniyet unsuru enerji türünü kullanarak sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürecek. Karadeniz Bölgesi'nin incilerinden Ordu'da bunlardan bir tanesi oldu. Sadece Ordu'ya doğal gazın gelmesi için 700 TIR boru getirdik. Yani dağlar tepeler aşılarak, karlar dereler geçilerek getirildi. Bu gerçekten kolay bir iş değil. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Doğalgaz dağıtım ağını inşa edecek olan AKSA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı ise, bir Karadenizli olarak yine bir Karadeniz şehrine yatırım yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ordu, Giresun, Ünye, Fatsa ve Terme'de yapacakları doğalgaz çalışmasının bedelinin 50 milyon dolar olduğunu belirten Kazancı, "Ordu'da yapacağımız çalışmada 33 kilometre çelik boru, 450 kilometre Polisan boru döşeyeceğiz. Ayrıca 23 adet bölge regülatörü inşa edilecek ve 245 bin servis kurucusu yapılacak. Tüm bunların maliyeti ise 20 milyon dolar olacaktır. Bu çalışmayla kamu kuruluşları her yıl yakıt giderinden 10 milyon YTL tasarruf yapacak, 500 aileye iş imkanı sağlanacaktır" dedi.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş ise, 1987 yılında ilk gazın Rusya'dan getirilmesinin ardından 15 yılda sadece 5 ile doğalgaz ulaştırıldığını, daha sonra heyecanın kaybedildiğini belirterek, bu heyecanın son 5 yılda yeniden alevlendiğini kaydetti. Köktaş, "2003 yılının Haziran ayından bugüne kadar 55 ilimizin doğalgaz ihalesi sonuçlandı. Bu yatırımlar sayesinde gelinen aşamada 48 şehrimizde 900 bin konutta yaklaşık 4 milyon kişi doğalgazla tanışarak bu çağdaş enerjiyi kullanmaya başlamıştır. Ayrıca bu yatırımlarla 33 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanmış, bu bölgelerimizde yaklaşık 13 bin kilometre boru hattı döşenerek 3 milyon 600 bin konuta doğalgaz ulaştırılacak alt yapı tamamlanmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından doğalgazın dağıtım çalışması için ilk adım atıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, kaynak makinesini eline alarak ilk kaynağı yaparak çalışmaları başlattı. Daha sonra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, EPDK Başkanı Hasan Köktaş kaynak yaptı.

Ordu'da ilk etapta Organize Sanayi Bölgesi ve Bahçelievler Mahallesi'nden başlanarak doğalgaz dağıtımı yapılacak. Ekim ayına kadar sürdürülecek çalışmalarda şehrin tamamına yakını doğalgaz dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

(MAK-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title