Haberler

Doğal Film Platosu Gibi Mahalle

Güncelleme:

Muğla'nın Yatağan ilçesinin Bozüyük Mahallesi, doğal film platosu görünümünden dolayı dizi ve film yapımcılarının ilgisini çekiyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüleri ile çok sayıda sivil mimari örneğini bünyesinde barındıran Yatağan ilçesinin Bozüyük Mahallesi, dizi ve film yapımcılarına doğal film platosu gibi hizmet veriyor.

Bozüyük sakinleri, mahallede yılın farklı zamanlarında çekilen dizi ve filmlerde yardımcı oyuncu olarak görev alıyor. Bölge halkı, son aylarda ziyaretçi sayısında yaşanan artış sayesinde ev pansiyonculuğu, hediyelik eşya ve ev yemekleri satışı gibi işlerle uğraşmaya başladı.

Mahallede yeni iş kolları açıldı

Yatağan Belediye Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski bir Osmanlı kasabası olan Bozüyük'ün tarihi ve doğal yapısının sinema ve dizi yapımcılarının ilgisini çektiğini dile getirdi.

Son yıllarda mahallede çok sayıda film ve dizi çekildiğini belirten Işık, vatandaşların da çekimlerde görev alarak gelir elde ettiğini anlattı.

Bozüyük'ün bünyesinde barındırdığı tarihi doku ve sahip olduğu yapılar nedeniyle doğal bir film platosunu andırdığını ifade eden Işık, son olarak mahallede çekimleri devam eden "Güzel Köylü" dizisiyle bölgeye olan ilginin arttığını söyledi.

Dizideki mekanları görmek ve sanatçılarla buluşmak isteyen birçok yerli turistin özellikle hafta sonları mahallede yoğunluğa neden olduğunu vurgulayan Işık, ziyaretçi sayısında yaşanan artışın bölge ekonomisine katkı sağladığını, mahallede yeni iş kollarının açıldığını kaydetti.

- "Türkiye çapında tanınır hale geldik"

Işık, dizi ve filmler sayesinde Bozüyük ve Yatağan'ın Türkiye çapında tanındığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tarihi yapıların restore edilmesi, mahallenin herkes tarafından gezilmek istenen yerlerden olmasını sağladı. Mahalleli, turiste misafirperverlik gösteriyor. Bozüyük, en hareketli mahallemiz haline geldi. İnsanlar büyük kalabalıklar halinde gelip tarihi mekanları geziyor, dizi çekimlerini izliyor ve sanatçılarla fotoğraf çektiriyor. Özellikle hafta sonları mahallemizde yürümek, araç park etmek zorlaşmaya başladı. Bozüyük ve Yatağan, Türkiye çapında tanınır hale geldi. Özellikle yakın illerden otobüslerle çok sayıda yerli turist bölgeyi gezmeye geliyor. Böyle bir tanıtım, çok büyük paralarla bile yapılamaz."

Bozüyük Mahallesi muhtarı Vahdettin Beçin ise mahallenin tarihini yaşatan yapısıyla doğal bir film platosu konumunda bulunduğunu, sokak aralarındaki Osmanlı kültürünün dar sokaklı, cumbalı evlerinin yapımcıların ilgisini çektiğini dile getirdi.

Kentsel Tasarım ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Bozüyük'ün dizi ve sinema filmlerinin çekilebileceği doğal film platosu haline geldiğini anlatan Beçin, ziyaretçi sayısının artmasıyla mahallede yeni iş kolları oluştuğunu, bunlardan en önemlisinin ziyaretçilerin konaklaması için planlanan ev pansiyonculuğu olduğunu belirtti.

"Güzel Köylü" dizisinin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan da bölgeye gösterilen ilginin kendilerini de mutlu ettiğini, ziyaretçilerin özellikle hafta sonlarında sete uğramadan geçmediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Türkiye Yatağan Bozüyük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title