Haberler

Doğal Afet Araştırmalarında Türk-japon İşbirliği Konferansı

Doğal Afetler Araştırmalarında Türk-japon İşbirliği Konferansı, Japonya İnşaat Mühendisleri Genel Başkanı Prof Dr. Masanori Hamada'nın Katılımıyla Gerçekleştirildi. Toplantının Ardından Açıklama Yapan Pamukkale Üniversitesi (Paü) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Halil Kumsar, İlde 6.4 Büyüklüğünde Bir Depremin Beklendiğini Söyledi.

Doğal Afetler Araştırmalarında Türk-Japon İşbirliği Konferansı, Japonya İnşaat Mühendisleri Genel Başkanı Prof Dr. Masanori Hamada'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Halil Kumsar, ilde 6.4 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Denizli Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Muhsin Çatmadım, Japonya İnşaat Mühendisleri Genel Başkanı Prof Dr. Masanori Hamada, PAÜ Rektörü Prof Dr. Hasan Kazdağlı ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta konuşan Japonya İnşaat Mühendisleri Genel Başkanı Prof Dr. Masanori Hamada, yoksullukla doğal afetler arasında büyük bir bağlantının olduğunu söyleyerek, "Yoksullukla doğal afetler arasında çok büyük bir bağlantı var. Yoksulluk afetlerden etkilenme derecesidir. Bu bir döngüdür" dedi.

PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Halil Kumsar, Denizli'de 6.5 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyleyerek, "Bununla ilgili verileri bölgenin geçmiş depremler ve jeolojik yapısı veri olarak kullandık. İlde 6.0 ve 6.5 arasında bir deprem bekleniyor" öngörüsünde bulundu. PAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Hasan Kaplan ise, 6.4 büyüklüğündeki bir depremde 700 kişinin ölebileceğini söyleyerek, "Daha önceden hazırlanan bir senaryoda 6.4 büyüklüğündeki bir depremde yaklaşık 5 bin yapının ağır hasar göreceğini tahmin ediyoruz. Bunun için binaların dayanıklılık bakımından gözden geçirilmesi ve kentsel dönüşüm uygulanması gerekir. Muhtemel bir depremde 700 kişi ölüp, 75 bin kişi evsiz kalabilir. İlde büyük bir deprem beklenmemesi avantaj. Ama 6.0 ve üzerindeki bir depremin araştırmalar sonucu olabileceği ortaya çıkıyor" diye konuştu.

(SK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title