Haberler

Doğa güzelliği Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi

Güncelleme:

Doğa güzelliği Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi 1100 rakıma sahip Yayla Gölü Hassan Koruma Alanı ilan edildi Cumhurbaşkanı kararnamesi ile doğal sit alanı olan Buldan Yayla Gölü kesin korunacak hassas koruma alanı ilan edildi.

Doğa güzelliği Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi

1100 rakıma sahip Yayla Gölü Hassan Koruma Alanı ilan edildi

DENİZLİ - Cumhurbaşkanı kararnamesi ile doğal sit alanı olan Buldan Yayla Gölü kesin korunacak hassas koruma alanı ilan edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yayla gölü üzerinde bulunan nilüferler ve gölün çevresindeki at, inek ve ördekler görsel şölen oluşturuyor.

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve 1100 rakıma sahip olan Yayla Gölü, 466 hektar alana sahip. Yabani tavşan, oklu kirpi, yeşilbaş ördek, ak pelikan ve sakar meke gibi hayvanların bulunduğu yayla gölünde180 çeşit kuş türü bulunuyor. 2 çeşidi endemik olmak üzere 95 çeşit bitki grubunun yer aldığı göle yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kimi vatandaşlar gölün etrafına çadır kurarak burada birkaç gün vakit geçirirken, kimi vatandaşlar ise haftasonu piknik yapıyor. Eriyen kar ve yağmur suları ile dibindeki kaynaklardan beslenen gölün üzerindeki nilüferler ise görsel şölen oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile daha öncesinde 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilen yayla gölü Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edildi. Kesin korunacak hassas alan ilan edilen gölde kaynak değerlerinin korunması için, alan kullanımı ve alana tüm çevresel etkilerin sınırlandırılacak. Ayrıca gereken durumlarda insanların bölgeye girişler engellenecek. Bölgede yapılacak bilimsel araştırmalar, eğitim ya da çevresel izleme amacıyla yapılacak faaliyetler halinde ise özel önlemler alınarak korunacağı ve yapı yasağı getirilen mutlak alan ilan edildi. Vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu belirten Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, "Yeni çıkan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Buldan Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi. Artık gölde hiçbir işlem yapılamayacak. Şu anda gölümüzde endemik olarak çok sayıda bitki ve hayvan türleri mevcut. Özellikle yaz döneminde kampçılar çadır kurma şeklinde geliyorlar. Hafta sonu ise piknikçiler geliyor. Doğal sit alanıydı. Bu kararname ile artık hassas bölge ilan edildi. Yayla gölü 1100 rakıma sahip. Yüzyıllar önce oluşmuş gölümüz, kar ve yağmur suları ile beslendiği gibi gölün içinde besleyici su kaynakları da mevcut. Göl hala daha güzel" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizli Buldan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title