Haberler

Doçente 5 Yıl Gözetim Altında Olacak

İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'a geçtiğimiz yıl e-mail yoluyla hakaret ettiği iddia edilen doçent Ü.S. hakkında açılan hakaret davası sonuçlandı.

Mahkeme, Ü.S.'ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak yeni TCK'nın 231. maddesi gereğince cezası az olduğu için Ü.S hapis yatmayacak. 5 yıl denetim altında olacak olan Ü.S., bu süre zarfında tekrar suç işlediği takdirde hem yeni cezasını hem de almış olduğu 11 ay hapis cezasının infazı gerçekleşecek.

Son söyleyeceği olup olmadığı sorulan Ü.S., suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Rektör aleyhine kampanya açtığım iddiası söz konusu değildir. E-maillerin de nereden kaynaklandığını bilmiyorum" dedi.

Konuyla ilgili İ.Ü.'de görev yapan Prof.Dr. Esin Ergin de dinlendi. Ergin, "Sanığın e-mail yoluyla yazdığı iddia edilen yazılar bana gelmemiştir. Rektör aleyhine de kampanya düzenlediği şeklinde bilgim yok. Benim bazı şikayetlerim vardı. Bunu Cumhurbaşkanı'na bildirdim. Bundan dolayı hakkımda soruşturma açıldı. Hakkımda kamu görevinden ihraç edilmem önerildi. YÖK istemedi. Benim yazım kürtçülük veya bölücülük yaptığı yönünde değildi. Üniversite içinde yapılan yer değiştirmelerin ve göreve almaların taraflı yapıldığı şeklindeydi.'

Mahkemenin davayla ilgili söyleyecekleri olup olmadığını sorması üzerine Rektör Parlak ise bir önceki davada söylediklerini tekrar ettiğini belirterek sanığı tanımadığını ancak yapılan eleştirilerin şahsına yönelik ağır ithamlar olduğunu görünce sanık hakkında şikayette bulunduğunu belirtti.

(FD-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title