Haberler

Doçent Özatalay; Türkiye'de Şiddetin Önlenmesi İçin Uzun Yıllar Gerekli

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr.Esin Özatalay, Türkiye'de kadın ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çok ümitli olmadığını belirterek, "Bizim toplumumuzda şiddet prim yapıyor."

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esin Özatalay, Türkiye'de kadın ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çok ümitli olmadığını belirterek, "Bizim toplumumuzda şiddet prim yapıyor. Şiddetin ortadan kalkması için de çok uzun yıllar gerekiyor" dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi tarafından geçen yıl başlatılan ve aile içi şiddetin önlenmesini hedefleyen 'Evde Barış Okulda Barış Dünyada Barış Projesi'nin sonuç toplantısı, AÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından AÜ İİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fulya Sarvan'ın moderatörlük yaptığı panele, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, TÜKD Antalya Şubesi eski başkanı Ayla Yüksel, Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ramazan Sarıgül ve AÜ Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esin Özatalay konuşmacı olarak katıldı.

ŞİDDET İZLEME MERKEZLERİ KURULACAK

Ayla Yüksel, görev yaptığı dönemde kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yapılan çalışmaları anlatırken, Afife Taş ise bakanlık düzeyinde yürütülen çalışmalardan söz etti. Önümüzdeki iki yıl içerisinde bakanlığın kararıyla Şiddet İzleme Merkezleri kurulacağını söyleyen Afife Taş, bu merkezlerin kurulacağı pilot iller arasında Antalya'nın da yer aldığını belirtti.

ŞİDDET KUŞAKLAR BOYU AKTARILIYOR

BAŞI SIKIŞAN ÇOCUĞUNU DÖVÜYOR

Bir kadının annesinden gördüğü ve farkında olmadan öğrendiği şiddeti kendi çocuğuna uygulayabildiğini aktaran Doç. Dr. Özatalay, aile içinde başı her sıkışanın dayak atma yolunu tercih ettiğini kaydetti. Türkiye'de fiziksel ve duygusal istismara yönelik yapılan araştırmalardan bahseden Doç. Dr. Özatalay, çocuğa yönelik fiziksel istismarın yüzde 30- 35, cinsel istismarın ise yüzde 13 seviyelerinde olduğunu söyledi.

ŞİDDETİN ÖNLENMESİ YILLAR SÜREBİLİR

Çocuklara yönelik fiziksel istismarın evrensel bir sorun olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özatalay, anne babanın kendi sıkıntıları, kendi kaygıları ve güçlüklerinin istismarı artırdığına dikkati çekti. İşsizlik, ekonomik güçlükler, tek ebeveyn olma, anne babanın geçimsizliği, alkol- madde kullanımı gibi nedenlerin de çocuk istismarını artırdığını kaydeden Doç. Dr. Özatalay, istenmeyen gebelik sonucu dünyaya gelmiş çocuklar, fiziksel ya da zihinsel engelli çocuklar, sürekli bakım gerektiren kronik hastalıkları olan ve aşırı hareketli çocukların daha çok istismara uğradığını anlattı.

ÇOCUKLA ARKADAŞ OLMA DÜŞÜNCESİ YANLIŞ

Son dönemde anne ve babaların çocuklarıyla arkadaş gibi olma düşüncesi içerisine girdiğini de aktaran Doç. Dr. Özatalay, bunun yanlış olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Özatalay Türkiye'de şiddetin geleneksel bir olgu olarak algılandığını, sonlandırılması için de uzun yıllara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Muratpaşa Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title