Haberler

Dob'da Oyunların İptal Edileceği Doğru Değil"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Devlet Opera ve Balesinde (DOB) bütçe yetersizliği yaşandığı gerekçesiyle oyunların iptal edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Devlet Opera ve Balesinde (DOB) bütçe yetersizliği yaşandığı gerekçesiyle oyunların iptal edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yayman, DOB Genel Müdürlüğünde, Rusya'da düzenlenen Uluslararası Şan Yarışması'nda ödül alan Ankara DOB Müdürlüğü Solist sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım ile bir araya geldi. Görüşmede, DOB Genel Müdürü Selman Ada da hazır bulundu.

Yıldırım'ın başarısının kendileri için de gurur verici olduğunu belirten Yayman, "Türkiye'de bu yoğun gündem içerisinde hepimizi mutlu eden bu ödül, bizim için bir gurur vesilesidir. Görkem Ezgi hanımı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yayman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyetin temeli kültürdür" sözünü anımsatarak, sanatın siyasetin üzerinde olduğunu bildirdi. Bakanlık olarak sanatçıların öne çıkması ve takdir görmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yayman, "Çünkü Türkiye'de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, pozitif gündemler. İster kültür turizm ister sanat kurumları alanında, kitap okuma, kütüphaneler alanında Türkiye, düne göre daha iyi bir noktada. Çok daha iyi bir noktada olacak." değerlendirmesini yaptı.

Ankara DOB Müdürlüğü Solist Sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım da dünyaya kıyasla genç sayılabilecek yaştaki Türk operası tarihinin birbirinden değerli sanatçıların başarılarıyla dolu olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Türkiye'nin adını Rusya'da böyle bir yarışmada duyurduğum için çok mutluyum." dedi.

"Devlet Opera ve Balemiz sezona devam edecek"

Bakan Yardımcısı Yayman, açıklamaların ardından bir basın mensubunun Devlet Opera ve Balesinin bütçesinin tükendiğine yönelik iddiaları sorması üzerine bu konuda basında çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

Yayman, Devlet Opera ve Balesinin hiçbir oyununu erteleme veya iptal etme durumunun söz konusu olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni oyunlar konuluyor ve inşallah önümüzdeki dönemde bu oyunlar devam edecek. Devlet Opera ve Balemiz, yeni oyunlar eklenerek, dünya klasmanında, dünya opera literatüründeki en çok izlenen, takip, takdir edilen oyunlar başta olmak üzere, sezona devam edecek. Bu noktada yanlış anlaşılan bir husus var, sanki oyunlar ertelenecekmiş, iptal edilecekmiş gibi. Bunlar doğru değil. Böyle bir şey mümkün değil zaten."

Yayman, sadece tasarruf kapsamında bazı kırtasiye kalemlerinde, sarf malzemelerinde tutumlu hareket edilmesi konusunda bir tedbirin bulunduğunu belirterek, bunun dışında oyun kaldırma gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

"İşin başındayız, sıkıntı yok"

DOB Genel Müdürü Selman Ada da iddialara yönelik, şunları kaydetti:

"(Kalemler arası) denilen bir şey vardır bütçelerde. Bir kalemde biraz paralar eksilmiş gibi göründüğünde tedbir alınır. Biz o tedbiri almak için bir iç yazışma yaptık. Sonra bu çok büyütüldü. Her zaman devletimiz bize yeterli bir bütçe vermektedir. Bunu herkes bilsin. Bunu kullanamazsak bizim kabahatimiz olur. Biz, müdürlerimiz gayet güzel kullanmaktadır.

Bütçeyle ilgili sonra tekrar uzmanlarla toplandık. Yeni toplantıda yeni eserlerimize her türlü masrafın seve seve yapılabileceği, hiçbir sakıncanın olmadığı ortaya çıkmıştır. Bunlar spekülasyon olarak kullanılmak istendiğinde kullanılabiliyor. Biz bu gibi 'Acaba ne tuttururum?' diyen cenahlara karşı zaten aşılıyız. Problemimiz yok, gayet güzel devletimiz çok iyi bir şekilde devam etmektedir. Her konuda işin başındayız, sıkıntı yok. Bunları böyle büyütenler havanda su dövmektedir."

Görüşmede, Bakan Yardımcısı Yayman, sanatçı Yıldırım'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Binali Yıldırım Hüseyin Yayman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title