Haberler
BBC

Engelli Kadın Hastaya Tecavüz Eden Erkek Hemşireden 500 Bin Dolar Kefalet İstendi

Güncelleme:

ABD'nin Arizona eyaletindeki bir bakım kliniğinde 20 yıldır kalan, ağır zeka engelli bir hastanın beklenmedik bir şekilde doğum yapmasının ardından tutuklanan erkek hemşireden 500 bin dolar kefalet parası istendi.O ise tecavüz suçlamasını reddetti.

ABD'nin Arizona eyaletindeki bir bakım kliniğinde çalışan 36 yaşındaki Nathan Sutherland, 14 yıldır kısmi bitkisel hayat içinde olan ve 20 yılı aşkın süredir hastaneye bağımlı yaşayan kadına cinsel saldırı ve savunmasız durumdaki bir yetişkini taciz etmekle suçlandı. Hamile olduğu son ana kadar anlaşılmaması da ülkede tartışma yarattı.Hastanedeki doktorlar engelli kadının gizli hamilelik yaşadığını ve fiziksel belirtilerin bu nedenle anlaşılmadığını ileri sürdü.

TÜM ÇALIŞANLARA DNA TESTİ UYGULANDI

29 yaşındaki hasta, 20 yıldır Phoenix kentindeki Hacieanda Kliniği'nde yatıyordu. Aralık ayında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Sutherland ise doğan bebekle DNA'sının uyuşmasının ardından tutuklandı .Avukatı Dave Gregan, müvekkilinin yasal sürecin gerektirdiği şekilde yargılanmaya hakkı bulunduğunu söyledi. Gregan, Sutherland'in suçlamalara karşı koyacağını ve bağımsız bir DNA testi isteyeceğini söyledi.Zanlı, tutuklanmasının ardından 2012'den bu yana çalıştığı klinikten kovulmuştu. Klinikte bir erkek çocuğun dünyaya geldiği haberinin ardından polis, klinikteki tüm erkek çalışanlardan DNA örneği toplamışlardı.

"HAMİLE OLDUĞUNU HİÇ FARKETMEDİK"

Uzun süredir klinikte çalışan bir personal ise, kurbanın küçük yaşlarından beri klinikte yaşadığını, doğum başlayana kadar hamile olduğunun fark edilmediğini ve doğum başladığında ambulans çağırıldığını anlattı. Phoenix Emniyet Müdürü Jeri Williams, klinikte başka kurbanlar da olabileceğini, ancak sağlık durumları yüzünden iletişim kuramadıklarından bunları tespit etmenin çok zor olduğunu belirtti.

"ÖNEMLİ OLAN SEVİLEN BİR ÇOCUK OLMASI"

Polis başta kurbanın komada olduğunu söylese de daha sonra kadının ailesi, kurbanın seslere tepki verdiğini ve vücudunu biraz hareket ettirebildiğini açıklamıştı.Ailenin geçen ay yazdığı mektupta "Çok büyük akıl sağlığı sorunları bulunsa da, önemli olan sevilen bir kız çocuğu olmasıdır" denildi. Sutherland'in bir sonraki duruşmasının 19 Mart'ta yapılacağı açıklandı.O zamana kadar Sutherland için 500 bin dolar kefalet parası belirlendi.Sağlıklı olduğu belirtilen erkek çocuğu ise, Apaçi kabilesinden Amerikan yerlileri olduğu söylenen aileye verildiği bildirildi.

BBC

3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Vatandas:

Bir saglik kurumunda kadının hamile olduğu nasil farkedilmez..ordaki doktor ve hemşireler ne biçim doktor yada hemşire.benim ninem olsa Hemen anlardı hamile olduğunu...hamile olduğunu anlamamışlarmış.bence anlamışlardır da olay başına sızınca inkar ediyolar

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title