Haberler

Dizilerin Karakter Oyuncusu İydigül'den Terk Edilen Köpekler Tepkisi

Hayvan dostu ve Türk dizilerinin karakter oyuncusu Semih İydigül, 'Bir damla yaşam' motoru ile Mersin'den başladığı Türkiye turunda Bakü'ye de uğrayarak hayvan katliamlarına dikkat çekiyor. Muğla'da Muğla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Barınağını ziyaret eden İydigül, Muğla Büyükşehir Hayvan Bakım Barınağı'nın Türkiye'nin en iyi barınaklarından birisi olduğunu açıkladı.

'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde Azerbaycan Uçbeyi Bahtiyar, Suskunlar, Dila Hanım, Kuzey-Güney, İzmir Çetesi, Hanımın çiftliği, Leyla ile Mecnun, Yer Gök Aşk ve Arka Sokaklar gibi dizilerin karakter oyuncusu hayvan sever Semih İydigül, Türkiye'de hayvan haklarının söz konusu olmadığını belirterek, "Bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalışsak da olmuyor. Türkiye genelindeki barınakları ziyaret ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin havyan bakım evine geldim. Burası barınak değil, toplama kampı değil, ölüm kampı değil bakımevi. Gittiğim her yerde keşke bu bakımevi kelimesini kullanabilsem. Fakat gördüğüm çoğu yer ne yazık ki, toplama ve ölüm kampları gibi. Burada görevli veteriner hekimlerimiz, görevli kardeşlerimiz sayesinde burası gayet bakımlı ve temiz. Hayvanlarımızın önlerinde yemekleri var, suları var, bulundukları alan tertemiz. Bu bizim için çok önemli ve buradaki hayvanlar rahatlar" dedi.

MERSİN'DEN BAKÜ'YE

Hayvan dostu İydigül, bu sene "Mersin'den Bakü'ye" diye bir proje geliştirdiğini belirterek, "Bakü'de düzenlenen olimpiyat öncesi hayvan katliamı olmuştu. Oraları da gördüm. Gördüğüm manzara kötü idi. Yaklaşık 80 hayvan barınak dolaştım. Bunların içinde elle tutulacak en fazla sayı 5 veya 6 tanedir. Biz katliamlara dur demek için yollara çıktık" dedi.

OKULLARDA EĞİTİM SEMİNERİ

Okullarda çocuklara hayvan sevgisi vermeye çalıştığını belirten Semih İydigül, "Milli Eğitim Bakanlığımızdan bu konuda destek istiyorum. Biz kötü bir şey yapmıyoruz. Bize zorluk çıkarmasınlar, önümüze engel koymasınlar bu konuda. Milli Eğitim Müdürleri ve Belediyelerimizden de bu konuda desteklerini bekliyorum" dedi.

TERK EDİLEN KÖPEKLERİN SAHİPLERİNE TEPKİ

Muğla'nın turistik bir il olması nedeniyle yaz sezonunda sahiplenilen köpeklerin kış aylarında terk edildiğini belirten İydigül, "Bazı vicdansız kişiler bu hayvanları ve canları tatil döneminde alıyorlar. İki ay bakıyorlar, sonra evlerine dönerken o canları terk ediyorlar. Evlatlarını terk eder gibi terk ediyorlar. Bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir merhamettir. Yollar, sokaklar, caddeler, barınaklar sizlerin terk ettiğiniz hayvanlar ile dolu. Siz evladınızı bu hayvanlar gibi bırakabilir misiniz? Onlar da evlat. Bu havyanlar bir kap yemek, bir kap su ve sevgi istiyor. Öyle internet üzerinden sanal alemde hayvanlar kurtulmuyor" dedi.

"BEN BİR SOKAK KÖPEĞİYİM"

Kendisinin bir sokak köpeği olduğunu belirten İydigül, "Ben bir sokak köpeğiyim. Bunu gururla söylüyorum. Bir sokak hayvanıyım. Sadece ve sadece onların konuşan haliyim. Onların dertlerini dile getirebiliyorum, onların isteklerini konuşarak anlatabiliyorum. Keşke her barınak ve bakım evi Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bakımevi gibi olsa. Maalesef bunu çoğu yerde göremiyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mersin Muğla Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title