Haberler

"Diziler Oyunlarımızı Aksatmıyor"

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Kemal Başar, Tiyatro Sanatçılarının Dizilerde Rol Almasının Devlet Tiyatrolarının Oyunlarını Engellemediğini Söyledi.

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Kemal Başar, televizyon dizilerinde rol alan Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının, kendi işlerini aksatmadıklarını ve bu nedenle hiçbir oyunun aksamadığını bildirdi.

Başar, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Tiyatroları Kanunu'nun 5'inci maddesiyle Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Senfoni Orkestraları ve Devlet Konservatuarlarında görev alan sanatçıların görevlerini aksatmadıkları takdirde kurum dışı sanatsal faaliyetlerde bulunabilmelerinin sağlandığını belirtti.

Konservatuar ve tiyatro okullarından mezun olan tiyatro sanatçılarının ülkenin az sayıdaki önemli değerleri olduğunu kaydeden Başar, bu sanatçıların sinema oyunculuğu yapmaları ve televizyon dizilerinde rol almalarının yapılan işleri daha nitelikli hale getirecek bir unsur olduğuna işaret etti.

Kemal Başar, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının özel tiyatrolarda ve sinema filmlerindeki rolleriyle aldıkları ödüllerin ve dizi filmlerin başarılarının tüm toplumun kıvancı olması gerektiğini belirterek açıklamasında şöyle dedi:

"Müdürlüğümüze bağlı olan hiçbir sanatçı televizyon dizilerinde oynadığı için işini aksatmış değildir. Tam tersine hepsi özveriyle çalışmaktadır. Bu nedenle hiçbir oyunumuz aksamamıştır. Arzu edildiğinde müdürlüğümüz günde kaç salonda, kaç kez perde açtığımızı, kaç seyirciye ulaştığımızı belirten istatistiki bilgiyi kamuoyuna sunmaya hazırdır. Bu oyunlar, polemik konusu edilen sanatçılar tarafından oynanmaktadır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title