Haberler

Dizi Kahramanları En Popüler Bebek İsimleri

Türkiye'de 2006 Yılının En Popüler Bebek İsimlerine, Çok Konuşulan Tv Dizilerinin Kahramanlarının İsimleri Damgasını Vurdu.

Türkiye'de 2006 yılının en popüler bebek isimlerine, çok konuşulan tv dizilerinin kahramanlarının isimleri damgasını vurdu.

Türkiye'nin ilk bebek sağlığı sitesi www.bebek.com, "İsimbank" köşesinde en çok tıklanan, en fazla tavsiye edilen ve özel hastanelerde doğan bebeklere en çok konan isimleri derledi. Buna göre, 2006 yılında anne babalar yeni doğan çocuklarına Haziran Gecesi, Hırsız-Polis, Kurtlar Vadisi, Bir İstanbul Masalı ve Büyük Yalan gibi izlenme rekorları kıran dizilerin kahramanlarının isimlerini verdi.

En çok tercih edilen isimler ise Havin, Baran, Emirhan, Demir, Polat ve Çınar oldu.

ESKİ TÜRK İSİMLERİ DE REVAÇTA

Bu arada, kızlarda Zeynep, Begüm, Ece, Pelin, Başak, İpek; erkeklerde ise Cem, Kerem, Emre, Kaan, Mert, Onur isimleri bu yıl da popülerliğini korudu.

Erkek çocuklarda Göktürk, Alp, Dağhan gibi eski Türk isimlerinin de aileler tarafından tercih edildiği görüldü. Öte yandan, özellikle "Derin" ve "Ada" isimlerinin hem kız, hem de erkek çocukları için tercih edilen isimler olduğu da ortaya çıktı.

85 bin üyesi bulunan www.bebek.com sitesine göre, 2006 yılının en çok tercih edilen 100 kız ve erkek ismi ise şöyle:

"Kızlarda; Talya, Zeynep, Ela, Duru, Yaren, Ada, Ceren, Ece, Melis, Naz, Su, Berra, Ecem, Sena, İrem Azra, Dilal, İdil, Eylül, İpek, Nazlı , Yağmur, Derin, Ilgın, Havin, Nilsu, Kayra, Begüm, İlkin, Tuana, Beril, İlgi, Simay , Pelin, Beren, Mira, Yazmira, Bade, Selin, Simge, Rana, Şimal, Damla, Melike, Pınar, Başak, Özüm, İlayda, Elçin, Minel, Arzum.

Erkeklerde; Emir, Cem, Ege, Çağan, Sarp, Kerem, Deniz, Yağız, Yiğit, Emre, Kaan, Mert, Görkem, Burak, Meriç, Berke, Kutay, Tuna, Baran, Efe, Onur, Doruk, Bartu, Emirhan, Alp, Arhan, Bora, Canberk, Dağhan, Rüzgar, Derin, Toprak, Arın, Aşkım, Çınar, Armağan, Koray, Barlas, Ada, Atakan, Berk, Ali, Polat, Göktürk, Serhan, Ege, Utku, Berkay, Güney." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title