Haberler

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek İster misiniz?

Güncelleme:

Dizi izleyerek eğlenceli şekilde İngilizce öğrenmek ister misiniz?

Dizi izleme keyfinizi belirli bir plan içine sokarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Bunun için dizi izleme aktivitenizi bilinçli şekilde planlamanız gerekiyor.

1. ALT YAZI SEÇİMİNİ YAPIN

İngilizceye sıfırdan başlamak istiyorsanız, dizi keyfini alt yazılı şekilde tercih etmelisiniz Altyazı seçimin Türkçe yaptıktan sonra kendinizi dizinin akışına bırakabilirsiniz. Kısa sürede kelime dağarcığınızın ve İngilizce anlama kapasitenizin arttığını fark edeceksiniz.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek İster misiniz?

2. DUBLAJDAN KURTULUN

İngilizce dizi izlerken dublajlı versiyon izlemeyin. İlk başta altyazı takip etmek biraz zor gelecek ama kısa süre içinde alışacaksınız. Bu şekilde dizi izlemeye devam edince dizinin orijinal sesi ile daha kaliteli bir dizi izleme şansınız olacak. Çünkü artık farklı bir sesi değil gerçek sesi dinlemiş olacaksınız. Öğrendiğiniz İngilizce kelime ve ifadeler de cabası.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek İster misiniz?

3. İNGİLİZCE ALTYAZI SEÇİN

Altyazılı dizi izlerken bir süre sonra altyazıyı Türkçe değil İngilizce seçin. Aşama aşama devam ettiğinizde Türkçe altyazıya gerek kalmayacak. İngilizce altyazı ile devam edeceksiniz. Artık İngilizceyi sadece dinleyerek değil aynı zamanda okuyarak da kavramış olacaksınız. Hem dinlemek hem okumak sizi bir üst seviyeye taşıyacak.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek İster misiniz?

4. DOĞRU SEÇİMİ YAPIN VE TEKRAR İZLEYİN

İngilizce öğrenmek için dublajsız alt yazılı yabancı dizi izlerken sevdiğiniz diziyi izlemeye çalışın. Sevdiğiniz sinema filmleri de aynı işlevi görecektir. Hangi türü, hangi oyuncuyu seviyorsanız ona göre seçiminizi yaptıktan sonra izlemeye başlayın. Film bitince tekrar izleyin. Böylece diyalogları daha kolay anladığınız fark edeceksiniz. Bir sonraki aşamada sevdiğiniz filmi üç defa izlemeyi deneyin. Kafanızda eksik kalan kısımların olduğunu fark edeceksiniz.

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek İster misiniz?

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Kadın Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title