Haberler

Diyarbakırspor Bugün Maça Çıkamayabilir

Bonservis Ücretlerini Federasyona Ödeyemeyen Yeşil Kırmızılı Takımın Bank Asya 1. Ligde Oynayacağı Çaykur Rizespor Maçına Çıkamama İhtimali Var

BONSERVİS ÜCRETLERİNİ FEDERASYONA ÖDEYEMEYEN YEŞİL KIRMIZILI TAKIMIN BANK ASYA 1. LİGDE OYNAYACAĞI ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINA ÇIKAMAMA İHTİMALİ VAR

TARAFTARLAR EYLEM YAPTI, YOL KESTİ

DİYARBAKIRSPOR, bugün akşam saat 21.00'da oynayacağı Çaykur Rizespor maçına çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya. Yaklaşık 20 futbolcuyu transfer eden Diyarbakırspor yönetimi, bonservis ücretlerini federasyona yatıracağı 4.5 Milyon TL'yi bulamadı. Yeşil kırmızılı tarftarlar dün akşam protesto yürüyüşü yaparak yol kapattı.

Türkcell Süper Ligi'nden düştükten sonra futbolcuları da transfer ücretlerini alamadıkları için bedelsiz olarak başka kulüplere giden Diyarbakırspor'a talip çıkmayınca Çetin Sümer ve arkadaşları da devam kararı almak zorunda kaldı. Sezonun başlamasına 2 hafta kala yaklaşık 20 futbolcuyu transfer eden Diyarbakırspor, bu akşam saat 21.00'da konuk ettiği Çaykur Rizespor maçına çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya. Çetin Sümer yönetimi, federasyona ödemesi gereken bonservis bedeli olan 4 milyon 500 bin TL. parayı denkleştiremedi.

Bunun üzerine taraftarlar birliği öncülüğünde toplanan yaklaşık bin kişi dün akşam, Ofis Ekinciler caddesini trafiğe kapatarak eylem yaptı. Sık sık, "Vali buraya, takıma sahip çık", "Sahipsiz memleket" tezahüratları yapan yeşil kırmızılı taraftarlar, daha sonra aynı cadde üzerinde ıslık çalarak ve meşhale yakarak yürüyüşe geçti. Ofis Emniyet Müdürlüğü ve Polis Karakolu önünden geçerek stadyumda ter idmanı yapan Diyarbakırsporlu futbolculara destek olan taraftarlar burada da bir süre tezahürat yaptı. Tek tet futbolcuları çağırarak söz alan taraftarlar, bonservis bedellerinin yatırılması amacıyla, milletvekilleri, vali, belediye başkanları ve işadamları göreve davet etti.

Taraftarlar Birliği Basın Sözcüsü Ümit Karadaş, Çaykur Rizespor maçı öncesinde federasyona bonservis bedelinin yatırılmadığını belirterek, "Eğer bu para yatmaz ise Çaykur Rizespor 3-0 galip sayılacak. Takımımız eksi 3 puan ile lige başlayacak. Bu nedenle 11 tane milletvekilimizi, bakanımızı, belediye başkanımızı ve işadamlarını göreve davet ediyoruz. Eğer bonservis bedelleri yatırılmaz ise 3 Eylül tarihinde Diyarbakır'a gelerek miting yapacak Başbakan Erdoğan'ın mitinginde daha büyük eylem yapacağız" dedi.

Diyarbakırspor yönetim kurulu üyesi ve Taraftarlar Birliği Başkanı Zülfü İşlek ise milletvekilleri ve bakanların, "evet, hayır" tartışmasına girdiğini belirterek, "Bizi unuttular. 5 dakikalarını da Diyarbakırspor'a ayırsınlar" şeklinde konuştu.

Taraftarlar daha sonra futbolcuları toplu olarak çağırarak sezonda iyi futbol oynama adına söz istedi. Bunun üzerine konuşan tecrübeli futbolcu Engin Öztonga, iyi oynama adına söz vererek, hem taraftarlardan hem işadamalarından hem de milletvekilleri ile bakandan destek olmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title