Haberler

Diyarbakırlı Kadınlar 'İstasyon' Yöntemi ile İnceliyor

Diyarbakırlı Melishan Memduhoğlu, ABD'de yaşadığı 6 yıl içerisinde zayıflama merkezinde görüp uyguladığı 'Station' zayıflama yöntemini memleketi Diyarbakır'a getirdi. Diyarbakırlı kadınlar genç girişimci Memduhoğlu'nun getirdiği zayıflama yöntemiyle zayıflamak için yoğun çaba gösteriyor. Memduhoğlu, 'Teksas' yöntemi ile yapılan sporda aç kalmadan ayda 6 kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor.

Eşinin işleri nedeniyle memleketinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Melishan Memduhoğlu, 7 yıl sonra döndüğü Diyarbakır'a New York eyaletinde gördüğü zayıflama yöntemi 'Station-İstasyon'u getirdi. Memduhoğlu, kendisinin doğumdan sonra uyguladığı Station tekniği sayesinde 75 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyledi. Bunu gören Memduhoğlu, Türkiye'ye kesin dönüş yapınca eşinin ve ailesinin de desteği ile memleketi Diyarbakır'da zayıflama merkezini açtı. Merkeze gelen kadınlar, yöntemin faydasını görünce 5-6 kişi olan kadın grubunun sayısı yaklaşık 2 ayda 20'ye ulaştı. Doğum sonrası kilo alınca Station sistemiyle tanışma fırsatı bulduğunu belirten Melishan Memduhoğlu, "1999 yılında Amerika'nın Newyork eyaletine yerleştik. İki çocuk sahibi olduktan sonra 15 kilo aldım. Bu da benim bu sistemle tanışmama neden oldu. 40 gün gibi kısa bir süre içerisinde herhangi bir diyet uygulamadan yediklerime dikkat edip 6 kilo verdim. Sistemin kilo kaybı üzerine olan hızlı etkisi bende Türkiye'de de sistemin çok iyi tutacağı düşüncesini oluşturdu. Eşimin işleri bittikten sonra Türkiye'ye dönüş yaptık. ABD'de tanıştığım Station yöntemi ile zayıflamayı Diyarbakır'da da hizmete sokmayı düşündüm. Eşimin ve ailemin desteği ile merkezi açtım" dedi.

Ekipmanların hidrolik pistonlarla çalıştığını ve kişinin itme ve çekme gücüyle hareket ettiğini ifade eden Memduhoğlu, "Bu nedenle her çalışmada birden fazla kas grubunun çalışması sağlanıyor. Ekipmanlarımız hem üst hem alt bedeni hedef alır. Böylece damar ve kalp rezistans antrenmanı sağlanır. Aralardaki step platformları adı verilen Station-İstasyon ise kalp ritminin ayarlanmasına ve bir sonraki ekipmana geçmeden önce hazırlanmaya yardımcı olur. Bu sistem Amerika'da önce fizik tedavi merkezlerinde rehabilitasyon aletleri olarak kullanılmış. İnsan sağlığına olan olumlu etkisi ve hızlı kilo kaybı sağladığı için bayanlara özel Station sistemi ile spor salonlarında da kullanılmaya başlandı. Son yıllarda başta ABD olmak üzere dünyadaki bütün bayanların en çok tercih ettiği en trend spor sistemidir" diye konuştu.

AİLELER İZİN VERMİYOR Merkeze anne ve kızı birlikte geliyor. Aşırı kiloları nedeniyle anne Berfin ve kızı Tuba Eren birlikte gelerek Station yöntemi ile kilo vermeye çalışıyor. 15 gün içerisinde spor yaparak 3 kilo vermeyi başardığını belirten 43 yaşındaki Berfin Eren, "Spor yaptıktan sonra çok hızlı kilo vermeye başladım vücudum şekillendi. Aynaya baktığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Yürüyüşüm bile değişti. Bölgede gerçekten kadın olmak zor. Birçok kadın benim kadar şanslı olmayabiliyor. Aileler bazen kadınların dışarıda spor yapmasına izin vermiyor. Ancak eşim spor yapmama karşı çıkmadı, rahatlıkla gelip gidiyorum" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) güneyinde bulunan Teksas eyaletinde tüm dünyaya hızla yayılan İstasyon yöntemine en çok çalışan kadınlar rağbet gösteriyor. Günde 30 dakika spor yaparak aç kalmadan 1 ayda 6 kilo vermenin mümkün olduğu belirtiliyor. Geçirdiği hastalık, üzüntü ve aşırı yemek yemeden dolayı 85 kiloya ulaşan 24 yaşındaki Tuba Eren, "Diyarbakır'da rahat bir ortamda spor yapma olanağı bulduğum için çok mutluyum. Benim en büyük problemim sürekli kilo almak. Amerika'dan getirilen yöntemle 20 gün içerisinde 6 kilo vermeyi başardım. Umarım zayıflar ve ideal kilolarıma kavuşurum" şeklinde konuştu.

KENDİMİ KUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM Diyarbakır'da açılan zayıflama merkezine gelen kadın sayısı her geçen gün artıyor. Eşinden ailesinden izin alan genci yaşlısı herkes incelmek için spor salonlarına geliyor. Spor yaparak güzel bir vücuda sahip olduğunu ifade eden Buket Yıldırım(21), "Günde 3 öğün yemek yiyerek, yani kendimi aç bırakmadan kısa sürede 5-6 kilo verdim. Şu an kendimi kuş gibi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

(AYŞ-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title