Haberler

Diyarbakırlı Çocuklar ABD'de Konser Verdi

ABD'de Düzenlenen Dünya Müzik Festivali'ne Katılan Diyarbakırlı Çocuklar, 8 Dilde Seslendirdikleri Şarkılarla Dinleyenleri Büyüledi.

ABD'de düzenlenen Dünya Müzik Festivali'ne katılan Diyarbakırlı çocuklar, 8 dilde seslendirdikleri şarkılarla dinleyenleri büyüledi.

Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurulan çocuk korosu, ABD'de düzenlenen Dünya Müzik Festivali'ne katıldı. İlk olarak San Diego'daki At Joan B. Kroc Community Center'da düzenlenen konserde sahne alan çocuk korosunu çok sayıda kişi dinledi. Konsere 3 dilde "Diyarbakır'dan size kucak dolusu sevgiler getirdik" sözleriyle başlayan çocuklar, Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice, İbranice, İngilizce, Almanca ve Rusça'nın yanı sıra Kürtçe'nin Zazaca ve Soranice lehçelerinde seslendirdikleri türkülerle

dinleyicileri büyüledi.

San Francisco'daki Alice Fong Yu Scholl Cince okulunu da ziyaret eden Diyarbakırlı çocuklar, yaşları 7 ile 14 arasında değişen Amerikalı, Çinli, Hintli ve Güney Koreli çocuklarla birlikte davul eşliğinde halay çekti. Kendilerine sunulan hediyeleri kabul eden çocuklar, bugün Saratoga'da festivalin kapanış konserinde sahne alacak. Konserde ayrıca Hintli, Mısırlı ve Amerikalı yerel sanatçılar yer alıyor.

(AYŞ-AYŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title