Haberler

Diyarbakırlı çiftçiye hasatta ekipman desteği

Güncelleme:

Çeşitli İlçelerde badem üretimi yapan Diyarbakırlı çiftçiler hasat etkinliğinde gelen ekipman desteğiyle sevindi.

Çeşitli İlçelerde badem üretimi yapan Diyarbakırlı çiftçiler hasat etkinliğinde gelen ekipman desteğiyle sevindi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği Badem Hasadı Bahçe Gününde önce bahçelerde hasat yapıldı ardından üreticilere badem soyma, silkeleme ve kırma makineleri dağıtıldı. Haber: Diyarbakır İl Enformasyon

Aşılı fidanlar büyüdü, meyve verdi. Modern ekipmanla bademde kalite arttı.

Diyarbakır'da badem üretimini yaygınlaştırmak, çiftçinin işini kolaylaştırmak için üreticilere ekipman desteği sağlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği Badem Hasadı Bahçe Gününde çiftçilerle birlikte badem hasadı yapan Vali Münir Karaloğlu, kırsaldaki vatandaşların gelirini artırmak için projeler hazırladıklarını dile getirdi.

Badem tarımı ile uğraşan vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için bugün çiftçilere, badem soyma, silkeleme ve kırma makine ekipmanı dağıtacaklarını dile getiren Karaloğlu, bölgede bağcılığı ile meşhur olan Eğil, Çüngüş ve Çermik ilçelerindeki üreticilere, 20 adet üzüm pres makinesi vereceklerini söyledi.

2021 yılını Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte kabuklu meyveler yılı ilan ettiklerini hatırlatan Vali Karaloğlu, badem, fıstık ve ceviz üretimini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında yaklaşık 3 milyon 600 bin Türk Lirası tutarındaki tarımsal makine ve malzemeleri çiftçilere dağıtıldı. Destelerden faydalanmaya hak kazanan üreticilere 45 bin 540 metre tarımsal sulama borusu, 10 badem soyma makinesi, 10 badem silkeleme makinesi, 20 üzüm pres makinesi, 100 adet süt sağım makinesi ile 4 adet küçük baş hayvan yıkama makinesi törenle verildi.

"Destek bizden, gayret sizden" temasıyla düzenlenen malzeme dağıtım törenine Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İlçe Kaymakamları ile temsili olarak merkez ilçelerde bulunan çiftçiler katıldı. diyarbakır destek badem kabuklu yemiş ekipman tarım ve orman

Kaynak: Habermetre / Toplum

Münir Karaloğlu Diyarbakır Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title