Haberler

Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki Projelere 19 Milyon Lira Hibe

"2013 Mali Destek Programı" ile imalat, sanayi ve turizm sektörü başta olmak üzere çeşitli projelere 19 milyon lira hibe desteği sağlayacak.

Özgür Ayaydın - Karacadağ Kalkınma Ajansı,

"2013 Mali Destek Programı" ile imalat, sanayi ve turizm sektörü başta olmak üzere çeşitli projelere 19 milyon lira hibe desteği sağlayacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, AA muhabirine, Mali Destek Programı'nın amacının, Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde imalat, sanayi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda istekli girişimcileri desteklemek suretiyle yeni iş alanları ve istihdam olanaklarının yaratılması olduğunu vurgulayarak, bu sayede bölgedeki işsizlik ile yoksulluğun azaltılmasının amaçlandığını kaydetti.

Karakoyun, son 2 yılda uygulamaya koydukları Mali Destek Programlarına Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan toplam bini aşkın proje başvurusunun olduğunu, yapılan değerlendirme sonucunda bu projelerden 268'ine yaklaşık 41 milyon lira hibe desteği verdiklerini, firmaların da bu projeler için 36 milyon lira öz kaynak kullandığını kaydetti. Bu sayede 268 projeyle 77 milyon liralık kaynağı iki ilde yatırıma aktardıklarını vurgulayan Karakoyun, "Hibe destekleriyle 2 yılda bini aşkın kişiye iş sağladık" dedi.

"2013 Mali Destek Programı"nın, "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" olarak 3 başlık altında uygulanacağını ifade eden Karakoyun, şöyle konuştu:

"Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ile faaliyetteki küçük firmaların kurumsallaşma çalışmalarını destekleyerek, pazarlama kapasitelerinin geliştirilmesi ve yüksek katma değerli mal ve hizmetlerin artırılmasıdır. Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında ise mevcut veya kurulacak organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ile iş geliştirme merkezlerinin altyapılarını iyileştirerek girişimciler için altyapısı hazır organize yatırım alanları oluşturmaktır. Turizm Altyapısı Mali Destek Programındaki hedefin de bu illerdeki turistik öneme sahip tarihi, kültürel ve doğal unsurların restore edilerek, bölgeyi turizm merkezine dönüştürmektir. 3 programdaki nihai amaç Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yeni iş alanları ve istihdam olanakları oluşturularak, işsizlik ve yoksulluğun azaltılmasıdır. 2 yıldır faaliyet yürüten ajansın yaptığı çalışmalarının sonuçları Diyarbakır ve Şanlıurfa'da görülmeye başlandı. Projeden faydalanan firmalar çok memnun kaldılar. Bunun için proje başvurusunda büyük artış bekliyoruz."

-400 bin liraya kadar hibe desteği

Karakoyun, bölgedeki firmaların kurumsallaşma düzeyinin çok düşük olduğunu, bunların kurumsallaşmasına katkı yapmanın önemini vurgulayarak, girişimcileri desteklemek için de bu yıl projelerde girişimci sertifikası olanlara avantaj sağlayacaklarını bildirdi.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da işsizlik oranının yüksek olduğuna işaret eden Karakoyun, şöyle devam etti:

"İşsizlik yüksek olduğu için emeğin yoğun olduğu işlere öncelik tanıyoruz. Öncelik tanıyacağımız sektörler arasında turizm, gıda üretimi ve konfeksiyon ilk sırada yer alıyor. Projelere asgari 40 bin lira, azami 400 bin lira destek sağlıyoruz. 2013 Mali Destek Programı"ndan faydalanmak isteyen firma veya girişimcilerin 28 Aralık 2012 gününe kadar hazırlayacakları projeyle başvuru yapması gerekiyor. Projeleri 2 aylık sürede değerlendirdikten sonra mart ayı başında hak kazananları açıklayacağız. Yıl sonuna kadar da hibe desteği aktarılmış olacak."

Karakoyun, programlardan herkesin haberdar olması için il merkezlerinde ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları yapılmasının yanı sıra gazete ve televizyonlarda duyurular yer alacağını ifade etti.

Proje hazırlamak isteyenlere yönelik olarak Proje Hazırlama Eğitimi verileceğini dile getiren Karakoyun, "Potansiyel başvuru sahiplerinin proje tekliflerini hazırlama sürecinde kendilerine yol göstermek amacıyla Diyarbakır'daki ajans binasında ve Şanlıurfa'daki Yatırım Destek Ofisi'nde uzmanları tarafından teknik masa desteği verilecek. Ayrıca, proje hazırlamak isteyenler, ajansımızın internet sitesindeki 'Online Proje Hazırlama Eğitimi' modülünden faydalanarak projesini yazabilecek" dedi.

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Karacadağ Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title