Haberler

Diyarbakır Valiliği: 7'si Çocuk 10 Kişi Yaşamını Yitirdi

Diyarbakır-(dha)- Diyarbakır'da Meydana Gelen Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybeden 10 Kişiden Rohılat Aslan'ın Cesedi Ailesine Teslim Edildi. 9 Ceset İse Numaralandırılarak Halen Morgda Tutuluyor. Tanınmaz Halde Olan 4 Cesetten Alınan Kan Örnekleri Dna Testi İçin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na Gönder...

DİYARBAKIR-(DHA)- Diyarbakır`da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden Rohılat Aslan`ın cesedi ailesine teslim edildi. 9 ceset ise numaralandırılarak halen morgda tutuluyor. Tanınmaz halde olan 4 cesetten alınan kan örnekleri DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Bombanın 12 litrelik su termosu içerisinde patlatıldığı öğrenildi.

Diyarbakır`da dün gece meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 10 kişiden kimliği tespit edilen Rohılat Aslan`ın cesedi yapılan otopsinin ardından bugün sabah erken saatlerde ailesine teslim edildi. Geriye kalan 9 cesetten 2`si Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda, 7`si ise Devlet Hastanesi morgunda tutuluyor. Tek tek numaralandırılarak morgda tutulan cesetlerden 4`ünün kafa, kol ve bacakları gövdelerinden ayrıldığı için tanınmaz halde olduğu öğrenildi. 4 cesetten alınan doku ve kan örnekleriyle yakınlarından haber alamadıkları için hastaneye akın eden 25 kişiden alınan kan örnekleri kimlik tespiti yapılabilmesi için DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı`na gönderildi.

ÜRKÜTEN OTOPSİ RAPORU: KAFATASLARI BOŞ, KOL VE BACAKLAR BELLİ DEĞİL

Bu arada olayın meydana geldiği saatte Koşuyolu parkı civarında bulunan ve dün geceden beri kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Hasan Marangoz`un ailesi de bugün soruşturmayı yürüten Diyarbakır Başsavcılığı`na müracaatta bulundu. Aile, cesetlerin tanınmaz halde olması nedeniyle DNA testi için kan verdi. 7`si çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında ölenlerden 4`ünün kafalarının tamamen koptuğu ve kafataslarının iç kısmının boş olduğu, kopan kol ve bacakların hangi gövdeye ait olduğunun ise tam olarak tespit edilemediği otopsi raporlarında yer aldı.

BOMBA 12 LİTRELİK TERMOSTA PATLAMIŞ

10 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma büyük titizlikle yürütülürken, patlamaya neden olan bombanın tipi konusunda Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında önemli ipuçları elde edildi. Çevreden toplanan metal ve şarapnel parçaları üzerinde yapılan incelemede ve cesetlerin yaklaşık 10-13 metre mesafeye savrulmasına neden olan bombanın C-4 ve A-4 tipi plastik patlayıcı olması ihtimali üzerinde duruluyor. Bazı görgü tanıklarının emniyet ve savcılığa verdiği ifadelerinde olayın meydana geldiği bombanın 12 litrelik su termosunda meydana geldiği, termosun otobüs durağı yakınındaki parka ait duvarın dibine bırakıldığı, bir çocuğun kapağı açması sonucu bombanın infilak ettiği belirtiliyor.

AYNI AİLEDEN 6 KİŞİ

Ölen 10 kişiden 6`sının aynı aileden olduğu, evli iki kız kardeşin çocuklarıyla birlikte parka gezi amacıyla çıktıkları ve bir süre önce Bingöl`den Diyarbakır`a geldikleri ifade edildi. Bu arada Diyarbakır Barosu Başkanlığı, Mazlum-Der, İHD, Diyarbakır Demokrasi Platformu da saldırıyı nefretle kınadıklarını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak 7`si çocuk, 3`ü yetişkin olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin ise yaralandığını belirterek, ¨bu insanlık dışı terör eylemini nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Patlama ile ilgili olarak yapılan ön araştırma ve incelemede patlamanın el yapımı ve termos içerisine yerleştirilmiş uzaktan kumandalı düzeneğin taşınması sırasında gerçekleştiği elde edilen bulgulardan anlaşılmıştır¨ denildi.

(HABER: Özgür CEBE)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title