Haberler

Diyarbakır Üniversite Öğrencilerinden Geri Dönüşüm Sergisi

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, farkındalık yaratmak amacıyla plastik şişe kapağı, çöp torbaları, paslı teller, çiviler, gazete kağıtları, tabak ve kaşık, budanmış dallar, çalı ve dikenlerden oluşan malzemelerle yaptıkları...

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, farkındalık yaratmak amacıyla plastik şişe kapağı, çöp torbaları, paslı teller, çiviler, gazete kağıtları, tabak ve kaşık, budanmış dallar, çalı ve dikenlerden oluşan malzemelerle yaptıkları eserleri sergiledi. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin Sanat Galerisinde açtıkları ve geri dönüşümü gösteren sergisinin açılışını Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mesut Ergin gerçekleştirdi. Farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir projeye başladıklarını belirten proje koordinatörü Emine Dilek Yalçın, "Temel tasarım atölyesinde yürüttüğümüz projelerden biri olan bu çalışmada, aslında ne kadar tüketici olduğumuza dair farkındalık yaratmak isteyen bir proje olarak başladık. Ancak, zamanla her bir öğrencimizin farklı düşüncelerini somutlaştırmasıyla, yaşadığımız mekana ve zamana dair çok çarpıcı ifadeler ve mesajlar içeren bir sergiye dönüştürdük. Bu bağlam üzerine kurulu olan çağdaş sanatta hangi malzemeyi kullandığınızdan ziyade, o malzeme ile anlam arasında nasıl bir ilişki kurduğunuz önemlidir. Öğrencilerimiz eserlerini meydana getirirken yakın çevrelerinde atık ya da atıl olarak bulunan objeleri derleyip yeniden kullanarak onları bir sanat nesnesi haline dönüştürmeye çalıştı"dedi.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği öğrencilerinin plastik şişe kapağı, CD'ler, çöp torbaları, içecek kutuları, paslı teller, çiviler, gazete kağıtları, tek kullanımlık piknik tabak ve kaşık, bıçakları, doğadan devşirilen taş ve budanmış dallardan yarattıkları eserler 23 Aralık tarihine kadar sergilenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title