Haberler

Diyarbakır Tarihinin İlk ÖSS Birincisi

ÖSS Sayısal-1’de Türkiye birincilerinden olan Diyarbakırlı Serhat Vuralgüneş, başarısını öğretmenleriyle halay çekerek kutladı.

ÖSS Sayısal-1’de Türkiye birincilerinden olan Diyarbakırlı Serhat Vuralgüneş, başarısını öğretmenleriyle halay çekerek kutladı. Diyarbakır tarihinin ilk birincisi Vuralgüneş, Elektronik Mühendisi olmak istediğini söyledi.

Serhat Vuralgüneş, 380,000 puan alarak Türkiye Sayısal-1’de Türkiye birincilerinden oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, tarafından açıklanan Türkiye birincileri arasında yer alan Seçenek ABC dershanesi öğrencisi Serhat Vuralgüneş, sonucu dershanesinde öğrendi. ÖSS Sayısal-1’de Türkiye birincisi olan Vuralgüneş, başarısını ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Davul-zurna eşliğinde halay çeken Vuralgüneş, Bazı günlerde 4, bazı günler ise 8 saat ders çalıştığını belirterek, “Hedefim Elektrik Elektronik Mühendisi olmak. Diyarbakır tarihinin ilk birincisi olmaktan dolayı mutluyum. Umarım bu başarı diğer arkadaşlarıma da bir esin kaynağı olur” dedi. Anne ve babası öğretmen olan Vuralgüneş’in daha önce liselere giriş sınavı olan OKS’de de Türkiye birincisi olduğu öğrenildi. Başarılı öğrenciyi kutlayan Seçenek ABC dershanesi yönetim kurulu başkanı Hasan Bakır, Vuralgüneş’e bir otomobil hediye edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title