Haberler

Erdoğan ve Barzani'den Diyarbakır'da Barış Mesajı

Güncelleme:

Dün tüm gözler; Başbakan Erdoğan, Mesud Barzani ve Şivan Perver'in Diyarbakır'daki tarihi buluşmasındaydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Şivan Perver ile birlikte gelen heyet Habur Sınır Kapısı'ndan girdiği andan itibaren gözler Diyarbakır'a çevrildi.

TARİHİ ANLAR

Mesud Barzani ve Şivan Perver'ı Diyarbakır'da Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından karşılanırken Başbakan'ı BDP'liler karşıladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binasında tarihi fotoğraflar ortaya çıkarken Baydemir ile Erdoğan'ın renkli görüşmesinde yüzlerin güldüğü görüntüledi. 

BARZANİ'DEN BARIŞ MESAJI

Erdoğan Baydemir'le görüşmesinin ardından Diyabakır Kantar Meydanı'ndaki mitinge katıldı. İlk önce sahneye Kürdistan bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani çıktı. Barzani sahneden barış ve kardeşlik mesajları verdi. Mitingde konuşmasını Türkçe bitiren Barzani, "Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır" dedi. 

ZİYARETE DAMGA VURAN DÜET

Barzani'nin ardından sahneye çıkan Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses düet yaptı. İkilinin söylediği türkünün adı "Megri" (Ağlama) idi ama Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan'ın konuşması sırasındaysa, protokoldeki birçok ismin ağladığı görüldü.

BAŞBAKAN İLK KEZ "KÜRDİSTAN" DEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" dedi.  Başbakan Erdoğan ilk kez Kürdistan kelimesini kullandı ve ''Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum'' dedi. 

İşte tüm Türkiye'nin ve dünyanın gözünü çevirdiği büyük buluşmadan haberler:


















 





 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title