Haberler

Diyarbakır Tahir Elçi, Öldürüldüğü Yerde Anıldı

Tahir Elçi, öldürüldüğü yerde anıldı (2)ELÇİ'NİN MEZARINDAKİ ANMAYA CHP HEYETİ DE KATILDIGeçtiğimiz yıl 28 Kasım'da merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören Dört ayaklı Minare'nin altında basın açıklaması yaptıktan sonra, sokağa kaçan 2 PKK'lının güvenlik güçleri ile girdikleri...

Tahir Elçi, öldürüldüğü yerde anıldı (2)

ELÇİ'NİN MEZARINDAKİ ANMAYA CHP HEYETİ DE KATILDI

Geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören Dört ayaklı Minare'nin altında basın açıklaması yaptıktan sonra, sokağa kaçan 2 PKK'lının güvenlik güçleri ile girdikleri çatışma sırasında vurularak yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Mezarlıkta düzenlenen anma törenine Elçi'nin eşi Türkan Elçi, HDP milletvekili Feleknas Uca ile Meral Danış Beştaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, avukatlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Amedspor'un taraftar grubu olan Direniş Derneği de, mezarlıktaki anma programına katılarak "Tahir Elçi" yazılı 21 numaralı formayı Elçi'nin mezarına bıraktı.

SEZGİN TANRIKULU: FAİLİ BELLİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Elçi'nin mezarı başında yapılan anma etkinliğinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Tahir yaşıyor olsaydı, bugün neyin peşinde olurdu sorusunun cevabı, Tahir'in niçin öldürüldüğünün de cevabıdır. Tahir bugün yaşıyor olsaydı son bir yılda gerçekleşen faili meçhul cinayetlerin, yıkımların peşinde olacaktı. Büyük bir titizlikle takip edecekti. Kendisi faili belli bir cinayete kurban gitti. Anısını yaşatacağız. Diyarbakır Barosu onun yarattığı değerler üzerinden hep yürüyecek"dedi.

VELİ AĞBABA: ELÇİ'NİN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE KURŞUN SIKILDI

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba ise, Tahir Elçi'nin temsil ettiği değerlere kurşun sıkıldığını ifade ederek, "Tahir Elçi barışı, demokrasiyi, insan haklarını savunuyordu. O gün sıkılan kurşun sadece Tahir Elçi'nin bedenine değil, bütün bu değerleri savunan insanlara karşı yapıldı. Bizler; barışı, özgürlüğü, insan haklarını, demokrasiyi savunan insanlar olarak Tahir Elçi'nin belli olan katillerinin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele edeceğiz. Onun savunduğu değerleri sonsuza kadar savunacağımızı, onun taşıdığı barış bayrağını düşürmeyeceğimizi belirtiyoruz"diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi olayın olduğu gün tanıdığını belirterek, "O gün,orada sevgili Türkan'ın dik duruşu, gözlerindeki ışığı o zaman gördüm. Bugünkü çığlığı da bölge kadınının çığlığdır. Mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum. Barış adına, özgürlük adına kaybımız olduğunu ifade etmek istiyorum"dedi.

AHMET ÖZMEN: MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tahir Elçi'nin mirasına sahip çıkacaklarını belirten Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ise, "Yapılan konuşmalar, gösterilen ilgi Tahir Elçi'nin bu halk için neler yaptığının göstergesi. Bu ilgi ve alakadan Tahir Elçi'nin meslek yaşamında neler başardığını açıkça gösteriyor. Ben mezarı başında tekrar söz veriyorum. Bıraktığı mirasa sahip çıkacağız ve daha da ileriye taşımak için mücadele edeceğiz"diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından toplanan kalabalık tarafından Elçi'nin mezarına kırmızı karanfil bırakıldı. Arapça ve Kürtçe mevlid okutulmasının ardından tören sona erdi. Törenden sonra bazı yaşlı kadınlar Elçi'nin mezarı başında oturarak uzun süre göz yaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Ağbaba Tahir Elçi Yeniköy PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title