Haberler

Diyarbakır Sur Kaymakamı Özkan: Bağırıp Çağırarak, Halkı Kışkırtmaya Çalışanlar Bu Protokolde İmza...

Sur Kaymakamı Özkan: Bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışanlar bu protokolde imza sahibidirlerDİYARBAKIR Merkez Sur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Bilal Özkan, kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey mahallerinde devam eden yşıkım çalışmalarına gösterilen tepkiler ile...

Sur Kaymakamı Özkan: Bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışanlar bu protokolde imza sahibidirler

DİYARBAKIR Merkez Sur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Bilal Özkan, kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey mahallerinde devam eden yşıkım çalışmalarına gösterilen tepkiler ile ilgili konuşurken, HDP ve DBP'yi kast ederek, "Yani bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler"dedi.

Sur Kaymakamı ve Beledye başkan Vekili Bilal Özkan, Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey mahallerindeki yıkım çalışmamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye binasında düzenlenen toplantıda konuşan Özkan, Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım kararı alınan 477 yapının olduğunu, bunlardan 350'sinin boşaltıldığını belirterek 123 ailenin de taşınma işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Yıkım kararı alınan bölgede 23 tescilli yapının da bulunduğuna dikkat çeken Özkan, yıkım yapılmadan önce tüm evlerinde ayrıca incelendiğini korumaya değer yapının tespiti halinde bu yapılarında tescillendiğini söyledi. Sur ilçesinin tarihi ve kültürel varlıklarını sıralayarak ilçenin önemini belirten Başkan Vekili Bilal Özkan şöyle konuştu:

"Uzunca bir süre terör belasının yıkım, yakım ve saldırılarına maruz kalmıştır. İşte o yıkım ve yakımın müsebbibi olan, vatandaşların evlerini zorla işgal edip duvarları kıran, hendekler kazan, güvenlik mensuplarımızı şehit eden ve sonunda belasını bulan bölücü terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki gerekse siyasi alandaki uzantıları; Alipaşa ve Lalebey mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızı; bir mağduriyet algısına çevirmeye gayret etmektedirler. Bundan dolayı kadirşinas halkımızı ve kamuoyunu siz değerli basınımız yoluyla bilgilendirme ihtiyacı hissetmiş bulunmaktayız. Yıkımın, yakımın ve yoksulluğun yegane müsebbibi bölücü, hain ve halk düşmanı PKK terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki gerekse siyasi alandaki uzantılarıdır. Devletimiz her zaman halkının yanında, yaraları sarıcı ve sahiplenici olmuştur. Hendek teröründen zarar gören vatandaşlarımıza toplamda 3 bin 217 aileye yapılan aylık bin lira kira yardımı, taşınma ve eşya yardımları, sosyal ve psikolojik destek faaliyetleri bunun en güzel örneğidir. Devletimiz bu süreçte gece gündüz demeden vatandaşının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Yapılan sosyal yardımlar yaklaşık 100 milyon lira'yı bulmuştur. Yine Sur'un imarına devletin harcayacağı toplam rakam 2 milyar lirayı bulmaktadır. Vatandaşına kıymet vermeyen bir devlet bu kadar yatırım yapar mı? Cevabını hainler versinler"dedi

Kaymakam Bilal Özkan, Ali Paşa ve Lalebey mahallerindeki yıkım kararının 2008 yılında dönemin Büyükşehir Belediyesi, Sur belediyesi, TOKİ ve Valilik arasında bölgede kentsel dönüşüp kapsamında alındığını ve protokolün imzalandığını ifade ederek, "Yani bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler. Bu çerçevede TOKİ, tarafından tespitler yapılmış, acele kamulaştırma kararı alınarak tespit edilen bedeller eksiksiz olarak vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılmıştır. Taşınmaları için vatandaşlarımıza makul süre verilmiş ve bu süre de defaatle uzatılmıştır. Yine Kaymakamlığımızca taşınan vatandaşlarımıza 500 lira taşınma yardımı, aylık 500 lira da kira yardımı yapmaktayız. Yani; vatandaşımızla bu noktada asla bir sorunumuz olmayıp her konuda mutabık durumdayız. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini yönetim anlayışımıza şiar edinmiş durumdayız. Ancak, burada sözde direniş görüntüsü oluşturmaya çalışmakla beraber başarılı olamayan terör örgütünün uzantılarına asla fırsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalışmayı takvimi içerisinde bitirmeye kararlıdır. Yine aynı bölgede ve surun tamamında oluşacak yeni yaşam alanları içerisinde surlu, Diyarbakırlı hemşerilerimizin güven ve huzur içerisinde yaşamasını sağlama noktasında tam ve kesintisiz irade sahibidir"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title