Haberler

Diyarbakır Müftülüğü'nde Ramazan Toplantısı

Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, Müftülükte Düzenlenen Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca Bu Yılki Fitre Miktarının 5 YTL Olarak Belirlendiğini Söyledi.

Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, müftülükte düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca bu yılki fitre miktarının 5 YTL olarak belirlendiğini söyledi.

Diyarbakır Müftülüğü'nde yapılan toplantıda konuşan İl Müftüsü Ali Melek, yaklaşan ramazan ayı nedeniyle hizmetlerin en yükseğe çıkacağı zaman olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın dini heyecanının arttığı, kendisini daha çok ibadete verdiği bu ayda il genelindeki camilerde icra edilecek vaaz ve hutbelerde toplumun dini, ilmi ve ahlaki konularda bilgi ve kültürünün arttırılması hedef alınacak. İl merkezi, köy ve kasaba camilerinin hepsinde mukabele okutulacak. 22 camimizde ise Kur'an kursu öğreticileri

tarafından bayanlara mukabele okunup, bayan görevliler tarafından haftada bir gün vaaz verilecek. Ayrıca ramazan ayına hazırlık olarak camilerin bakım, onarım ve temizliği yapılarak, ses sistemi tertibatında gerekli tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

Melek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca bu yılki fitre miktarının 5 YTL olarak belirlendiğini de söyledi.

(ME-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title