Haberler

Diyarbakır Kendi Doğum Fotoğrafını Çekerek Kadınları Normal Doğuma Teşvik Ediyor

Kendi doğum fotoğrafını çekerek kadınları normal doğuma teşvik ediyorDİYARBAKIR'da doğum fotoğrafçılığı ve koçluğu yapan 40 yaşındaki Serap Aşılı, yaklaşık bin 500 doğum fotoğrafı çekti.

Kendi doğum fotoğrafını çekerek kadınları normal doğuma teşvik ediyor

DİYARBAKIR'da doğum fotoğrafçılığı ve koçluğu yapan 40 yaşındaki Serap Aşılı, yaklaşık bin 500 doğum fotoğrafı çekti. 9 ay önce kendi doğumunu da fotoğraflayan Aşılı, çektiği fotoğrafı koçluğunu yaptığı anne adaylarına gösterip onları cesaretlendirerek, normal doğuma teşvik ediyor.

Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 7 yıldır doğum fotoğrafçılığı ve doğum koçluğu yapan Serap Aşılı, kadınları normal doğuma teşvik etmek amacıyla iğne dahi yaptırmadan doktor kontrolünde 9 ay önce doğum yaptı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde başta Diyarbakır olmak üzere yaklaşık bin 500 doğumu fotoğraflayan Aşılı, kendi doğumunu da kendisi çekti. Doğurduğu bebeği doktor kucağındayken kendi makinesiyle görüntüleyen Aşılı'nın da o anlarını eşi Ali Aşılı fotoğrafladı. Aynı zamanda fotoğraf eğitimi verdiğini belirten Aşılı, elinde makinesiyle girdiği doğum hikayesini şöyle anlattı

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bir çok ile gidiyorum, şimdiye kadar bin 500'den fazla doğum fotoğrafı çektim. Yaklaık 7-8 yıldır bu işi yapıyorum ilk yıllarda sezaryen daha fazlaydı. Ama şu son 2 yıldır yüzde 60 sezaryen varsa bunun yüzde 40'ı normal doğum olmaya başladı. Normal doğuma talep artmaya başladı, doktorlar da teşvik etmeye başladı, halkımız da bu konuda bilinçlendi. Anne adayları normal doğumun güzelliğini ve kolaylığını öğrendiği için, hepsi normal doğum yapmak için istek duymaya başladılar. Bebek ve anne de her hangi bir problem yoksa normal doğuma alınıyorlar, yoksa sezaryen yapılıyor.

Yaklaşık 13 yıldır evli olduğunu ama çocuğunun olmadığını kaydeden Aşılı, geçtiğimiz yıl anne olmaya karar verdiğini belirterek, Bu zamana kadar doğumlarına girdiğim annelerin duaları sayesinde tüp bebeğe ihtiyaç duyulmadan hamile kaldım. Doğum yaptığım günde doğum sancılarımı anladım, eşimi aradım ve gel ben doğum yapacağım dedim. Oda geldi ama ben hastaneye gitmeden doğum hazırlığı yaparken belki hastanede epidural yapılır biraz ağrım olmaz diye düşünmüştüm. Hastane odasını süsleyeceğim eşyalarımı hazırladım, hastaneye gittik, yarım saat daha gitmesem doğum gerçekleşecekmiş. Hiç bir iğne, ağrı kesici yapmadan tamamen normal yollarla doktorumun da sayesinde bebeğimizi kucağımıza aldık dedi.

Doğumdan hemen sonra bebeğini çektiğini anlatan Aşılı, Aslında tüm doğum fotoğrafçılarının hayalidir aslında, son zamanlarda da arttı. Doktoruma daha önce kendi doğum fotoğramı çekeceğimi söylemiştim, oda bana makineni elinde tut dedi. O sıra ağrım çok olmuştu, ellerim titriyordu ama benim bunu çekmem lazım dedim. Doğum yaparken de makinem elimdeydi bırakmadım hiç ve bebeğimi çektim. Sonra hemşire arkadaşlarda beni çekti, bu zevki başkasına bırakamazdım, herkesi çektim kendi fotoğrafımı da kendim çekmeliydim diye konuştu.

Doğumdan 2 gün sonra ayağa kalkıp, normal hayatına döndüğünü ifade eden Aşılı, fotoğrafı çekmesindeki asıl nedenin ise, anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek olduğunu söyledi. Aşılı Ben herkese öncelikle normal doğumu tavsiye ediyorum. Normal doğum sonrası ağrısız, acısız hemen ayağa kalkmanız bebeğinizle daha rahat ilgilenmeniz hepsi çok güzel olduğundan dolayı, hepsine normal doğumu tavsiye ediyorum Ben normal doğum yaparak kendi fotoğrafımı çekebildiysem, tüm arkadaşlarımda normal doğumda bunu yapabilirler. Koçluğunu yaptığım anne adaylarına da korkularını yenmeleri için cesaretlendirmek için bunları anlatıyorum şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title