Haberler

Diyarbakır karıştı

Diyarbakır'da, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lıların yüzlerinin tanınmayacak halde olduğunu iddia eden ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göstericiler, 2.5 saat polisle çatıştı.

Yollara barikat kurup, ateşler yakan göstericiler polise ses bombası, taş, molotof ve havai fişekler fırlattı. Yoldan geçen araçlara da hasar vermeye çalışan gösterciler, tazyikli su ve gaz bombası atılarak dağıtılırken, polis araçlarından yapılan anonslarda, ailelerin çocuklarını evlerine almaları istendi.

BDP'nin öncülüğünde, kendilerine 'Özgür Yurttaş Girişimi' adını veren grubun düzenlediği protesto gösterisi, saat 18.00 sıralarında Bağlar İlçesi'nde başladı. Toplanan göstericilerin sayısı kısa sürede 1000'i bulurken, yürüyüşe geçen grup, bölücübaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak kentin merkezi Ofis Semti'ne yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin uyarısına karşın yürümekte ısrar eden ve yüzleri kapalı gösterciler, yollara barikatlar kurup ateşler yaktı. Bu sırada göstericilerin ses bombası patlatmasıyla ortalık karıştı. Polis, dağılmamakta direnen göstericilere tazyikli su ve biber gazı kullanarak müdahale etti.

Olaylar Bağlar İlçesi'nin yanı sıra Kuruçeşme, Dörtyol, Cezaevi, Balıkçılarbaşı ve Melikahmet, Suriçi, Medine Bulvarı, Sakarya Caddesi, Sağlık Ocağı Caddesi, 10 Nisan Caddesi'ne sıçradı. Buralarda küçük gruplar halinde toplanan göstericiler, yoldan geçen araçlara taş, sopa ve tekmelerle hasar vermeye çalıştı. Bu küçük gruplar polis tarafından dağıtıldı.

Bağlar İlçesi'nde olayların arasında kalan kadın ve çocuklar atılan taş ve gaz bombasından olumsuz etkilendi. Olayların sürdüğü sırada polis araçlarından ailelere anons yaparak uyarıldı. Onanslarda, "Çocuklarınızı evlerinize alın, olaylara karışmasına izin vermeyin. Diyarbakır'ı karıştırmayın" denildi.

Polis çok sayıda göstericiyi gözaltına alırken, bazı çocuk yaştaki göstericilerin üzerlerinden taş çıktı. Kentte 2.5 saat süren olaylar kontrol altına alınırken, ara sokaklara kaçan bazı grupların küçüp çaplı gösterileri gece geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title