Haberler

Diyarbakır: Karda 10 Saat Mahsur Kalan Yolcu Otobüsleri Kurtarıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, Kar ve Tipi Sebebiyle Karayollarında Mahsur Kalan 2 Yolcu Otobüsü, Saatler Süren Çalışmanın Ardından Kurtarıldı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, kar ve tipi sebebiyle karayollarında mahsur kalan 2 yolcu otobüsü, saatler süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Silvan'ın Diyarbakır ve Bitlis karayollarında yaklaşık 10 saat mahsur kalan yolcu otobüslerinin imdadına jandarma, belediye ve polis ekipleri yetişti. Silvan-Bitlis Karayolu'nun 12. kilometresinde dün gece kar ve tipi sebebiyle yoldan çıkan Van Erciş Sema Turizm'e ait Cabir Çetinkaya idaresindeki 34 PAM 63 plakalı yolcu otobüsü 10 saatlik bir çalışmanın sonucunda 40 yolcusuyla birlikte, Silvan-Diyarbakır Karayolu'nda mahsur kalan Van Erciş Sema Turizm'e ait Cezmi Tuna yönetimindeki 34 ZJ 1647 plakalı otobüs de 32 yolcusuyla 8 saat sonra kurtarıldı. Belediye kepçeleriyle kurtarılan yolcular, daha sonra polis evi, lokanta ve kahvehanelerde elektrik ve odun sobalarının yanında ısınarak, karınlarını doyurdu.

10 saatlik bir çalışmanın ardından 40 yolcusuyla kurtarılan otobüsün kaptanı Cabir Çetinkaya, "Belediye, jandarma ve polis ekiplerinin yardımlarıyla kurtarıldık. Polis evi ve belediye binasında geceyi geçirdik. Karayolları her tarafta çalışıyorken, bu yollarda neden bir çalışma yapmadıklarına anlam veremiyoruz" dedi.

8 saatlik kar esaretinden sonra 32 yolcusuyla birlikte kurtarılan otobüsün kaptanı Cezmi Tuna ise, "Sekiz saat Silvan-Diyarbakır yolu Topağaç mevkiinde mahsur kaldık. Yardıma gelen Karayolları'na ait eski model bir greyder, çalışmalarda yetersiz kaldı. Yetkililer görmüyorlar mı bunu? Silvan Belediyesi'ne ait kepçe, kurtulmamıza yardımcı oldu" diye konuştu.

Öte yandan, Diyarbakır-Silvan, Silvan-Bitlis, Silvan-Diyarbakır karayollarının ulaşıma kapandığı ve çok sayıda aracın yollarda mahsur kaldığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title