Haberler

Diyarbakır'ın 3 İlçesinde Terör Operasyonları

Diyarbakır’ın Dicle, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve kenevir ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Dicle, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve kenevir ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dicle ilçesi Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri kırsal alanı ile Kulp ilçesi Alaca köyü Şenyayla mezrası Hazneki Tepe mevkisinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. 8 Eylül'de 21.30 itibariyle başlayan operasyonun 11 Eylül'de 23.30'da sona erdiğinin kaydedildiği açıklamada, "Dicle ilçesi Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri mülki sınırları içerisinde 10 Eylül'de icra edilen temas araması neticesinde, 3 adet jelikan bidon içerisinde, 2 adet bölücü terör örgütü kıyafeti, 179 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 50 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet Bixi makineli tüfek fişeği, 1 adet küçük tüp, 2 adet kamuflaj şemsiye, 3 adet ızgara, 1 adet çanta pançosu, 1 adet panço, 1 adet yağmurluk, 400 metre kablo, 16 adet pil ve çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

Kulp'ta bir terörist etkisiz hale getirildi

Açıklamada, Kulp ilçesi Alaca köyü Şenyayla mezrası Hazneki Tepe doğusundaki ağaçlık alanda 11 Eylül sabahı tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyonel faaliyet icra edildiği kaydedilerek, "Operasyon birliklerince sağlanan teması müteakip, 1 terörist, 1 adet Bixi makineli tüfek, 200 adet Bixi fişeği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, mayın/EYP yapımında kullanılan 30 adet Alfa Fire ateşleme düzeneği, 5 adet sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

60 bin 640 kök kenevir ele geçirildi

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, 11 Eylül'de Hazro ilçesi Meşebağları köyü mülki sınırları içerisindeki 4 ayrı bölgede toplam 60 bin 640 kök kenevir bitkisinin de ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı uyarınca ele geçirilen yaşam ve giyim malzemeleri ile kenevir bitkileri olay yerinde imha edilmiş, mühimmat ile örgütsel doküman muhafaza altına alınmış, terörist cesedi otopsi işlemleri için Diyarbakır'a sevk edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eylül Dicle Hazro Kulp 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title