Haberler

Diyarbakır Hipodromu'nda gece yarışları başladı

Güncelleme:

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan ışıklandırma çalışmasının ardından gece yarışları başladı.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan ışıklandırma çalışmasının ardından gece yarışları başladı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, at kültürünün kendileri için önemli olduğunu, insanlık tarihinde at izinin, at nalının ve atın kişnemesinin görülebileceğini söyledi.

Diyarbakır'ın genlerinde at sevgisi, atçılık olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Gerçekten önemli bir kültür. İki canlının birlikte yaptığı önemli bir spor; binicilik." dedi.

"Diyarbakır'da İnşallah bir sivil binicilik kulübü kurup orada çocuklarımıza, gençlerimize, insanlarımıza yeniden atçılığı, biniciliği sevdirmek gibi bir hedefimiz var" diyen Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da Cumhuriyetten sonra bizzat Atatürk'ün talimatlarıyla bir aygır deposu için arazi tahsis ediliyor. Bağdat'tan, Arap dünyasından safkan Arap atları getirilip orada saflaştırma çalışmaları yapılıyor. Bugüne geldiğimizde de İstanbul'da profesyonel jokeylere baktığımızda büyük bir çoğunluğunun Diyarbakırlı olduğunu Çüngüşlü, Çermikli olduğunu da görürüz."

Karaloğlu, gece koşularının da bölge ekonomisine ve kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ise gece koşularına yönelik yatırımın çok önemli ve açılışında bulunmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Diyarbakır Hipodromu'nun mimari açıdan fonksiyonel ve modern olduğunu dile getiren Eker, şunları söyledi:

"Hem atçılık sektörüne yaptığı hizmet bakımından çok önemli bir yatırım hem de Diyarbakır'a istihdam yaratması açısından da önemli, kültürümüze yaptığı hizmetler açısından da önemlidir. İklim sıcak, atların bu sıcakta koşturulması performanslarını etkiler. Gece yarışları onun için önemli."

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı da gece yarışların başlamasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Adalı, "Gece yarışlarının başlaması, istihdamı ve devletimize sağladığımız katma değeri artıracağına canıgönülden inanıyoruz." dedi.

Törene, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar ayrıca TJK Diyarbakır Hipodromunda açılan Zerzevan Kalesi Fotoğraf Sergisini gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Jokey Kulübü Münir Karaloğlu Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title