Haberler

Diyarbakır: Güneydoğu'daki Sel Felaketinin Ardından

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Zarar Tespit Komisyonun Çalışmalarının Tamamlamak Üzere Olduğunu İfade Ederek, Bir Hafta İçerisinde Zararların Ödeneceği Söyledi.

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven, zarar tespit komisyonun çalışmalarının tamamlamak üzere olduğunu ifade ederek, bir hafta içerisinde zararların ödeneceği söyledi.

Selin 3 can aldığı Çınar'da yaralar sarılmaya devam ederken, Kızılay tarafından sel mağdurları için kurulan çadır kentte 5 günden bu yana 4 bin 500 aileye sıcak aş ve ekmek dağıtılıyor. Selden zarar görenler için kurulan çadır kenti ziyaret eden İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven, dağıtılan sıcak aşları sel mağdurlarıyla birlikte yedi. Tanrıseven, sel mağdurları için Çınar merkezde 72, Yaprakbaşı Köyü'nde 40, Sevindik Köyü'nde 7, Yeşilbağ Köyü'nde 7, Gümüştaş köylerinde 5 adet olmak üzere toplam 131 çadır kurulduğunu belirterek, "Kurulan bu çadırlarda yaklaşık bin kişi yerleştirildi. 5 gündür 4 bin 500 kişiye günde 3 öğün olmak üzere sıcak yemek dağıtıldı. En hızlı şekilde her türlü mağdurların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Her şeyden önemlisi hasar tespit komisyonlarının raporları doğrultusunda önümüzdeki hafta içerisinde tüm zararlar karşılanacaktır. Bizim ailelerden ricamız çocuklarının eğitimleri konusunda bir aksama olmaması için okula göndermeleridir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title