Haberler

Diyarbakır: DTP, Avrupa Sosyalist Partisi'ne Üyelik Başvurusu Yaptı

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Avrupa sol, sosyalist ve sosyal demokrat partilerin çatı örgütü olan Avrupa Sosyalist Partisi'ne üyelik başvurusu yaptı.

Avrupalı, sol, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin çatı örgütü olan Avrupa Sosyalist Partisi'nin Portekiz'in Porto kentinde 7-8 Aralık tarihlerinde düzenlenen toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ile DTP Brüksel Temsilcisi Faik Yağızay katıldı. DTP'nin yaptığı üyelik başvurusunun da ele alındığı toplantılarda, Avrupalı sosyalistlerin durumu, sosyal kalkınma projeleri ve Avrupa'nın konumu gibi birçok konu tartışılacak.

Porto'da yapılan toplantıya katılan Bakırhan, Avrupalı sosyal demokrat, sol ve sosyalist partilerin çatı örgütü olan Avrupa Sosyalist Partisi'ne katılmak için yaptıkları resmi başvurunun görüşüleceğine dikkat çekerek, "Bu toplantıda başvurumuz görüşülecek. DTP olarak olumlu bir sonuç bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title