Haberler

Diyarbakır-Doğu Ve Güneydoğu'nun Tek Chp'li Vekili Diyarbakır'da

"tek Vekil Olmaktan Üzüntü Duyuyorum

"TEK VEKİL OLMAKTAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

DOĞU ve Güneydoğu'daki 23 ilin tek CHP'li Milletvekili olan Ardağan Milletvekili Ensar Öğüt, Diyarbakır'a gelerek, Ergani ve Çermik İlçeleri ile köylerinde incelemelerde bulundu. Öğüt, bölgenin tek milletvekili olmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar, Öğüt, çeşitli inceleme ve köy gezilerine katılmak üzere Diyarbakır'a geldi. Öğüt, Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nde saldırı sonucu şehit olan jandarma er Zülküf Aksoy'un Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Ziyaret Köyü'ndeki taziyesine katıldıktan sonra Çermik İlçesi'ne geçti.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Müzaffer Değer ve çok sayıda partili ile birlikte Çermik İlçesi'ne gelen Ögüt, burada partisinin ilçe teşkilatını ziyaret ettikten sonra esnafları tek tek ziyaret etti. Sorunları ve sıkıntılarını not alan Öğüt, Diyarbakır merkez ve ilçelerinin Türkiye'nin en güvenli merkezleri olduğunu belirterek, insanları buraları görmeye davet etti. Bölge halkının sorunlarını dinlemek amacıyla Diyarbakır'a geldiğini anlatan Öğüt, "Biliyorsunuz son günlerde artık herkes silahların susmasını, barışın, kardeşliğin sağlanmasını istiyor. Bununla ilgili bizim Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte bir kampanya başlattık. Bu kampanyada Türkiye'ye barış ve huzuru getirebilecek projeler üretmek istiyoruz ve her şeyi yerinde görerek, tespit ederek sorunları çözebilecek projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bugün de ben Diyarbakır a geldim. Merkez ve 3 ilçeyi dolaşıyoruz. Sonbahara doğruda genel başkanımızı getirmek için bir planlama yapacağız" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ilin tek CHP'li vekili olduğunu anlatan Öğüt, "Biliyorsunuz Doğu ve Güneydoğu'da 23 ilde CHP'nin milletvekili yoktur. Bir ben Ardahan Milletvekili olarak bu bölgede tekim. Bundan üzüntü duyuyorum. Yeni Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile beraber Bölgenin Doğu ve Güneydoğu'nun sosyal ekonomi, kültürel yapısıyla beraber, Kürt sorunun da en iyi şekilde çözülebileceği adres CHP'dir diye düşünüyoruz. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için herkesin kendi ana dilini özgürce konuşması, eğitim yapması için CHP 1989 raporunu hazırlamıştır ve bu raporun arkasındadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title