Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır ve Şırnak'ta Mayın Patlaması: 5 Yaralı

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK Tarafından Araziye Döşenen Mayınların Patlaması Sonucu 1 Subay, 2 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ile 1 Erin Yaralandığı Bildirildi.

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK tarafından araziye döşenen mayınların patlaması sonucu 1 subay, 2 astsubay, 1 uzman çavuş ile 1 erin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan haberde, Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 8 Kasım Çarşamba günü saat 14.35'te icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında teröristlerce döşenen mayına basılması sonucu meydana gelen patlamada, 1 subay ve 1 uzman çavuşun hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Basma düzenekli olduğu değerlendirilen ikinci bir patlamada ise 1 er sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde yaralandı. Aynı bölgede, terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış bir adet basma tipi patlayıcı düzenek ve tuzaklanmış el bombası, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirdi. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı kaydedildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde aynı gün gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında ise Kovankaya Köyü bölgesinde terör örgütü militanları tarafından önceden döşenen basma düzenekli olduğu değerlendirilen mayının saat 16.45 sıralarında patlaması sonucu bir astsubayın sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde ağır, diğer bir astsubayın ise gözünden ve göğüs kısmından hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Yaralıların, helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title