Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde belediye bünyesinde açılan bağlama kursu gençlerden büyük ilgi görüyor.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde belediye bünyesinde açılan bağlama kursu gençlerden büyük ilgi görüyor.

Silvan Belediyesi bünyesinde oluşturulan Zembilfroş Kültür Sanat Atölyesi'ne katılan kursiyerlerden Rojbin Coşmuşlu (14), güzel bir ortam sağlayan atölyelerin dünyaya bakışlarını da genişlettiğini ifade ederek, "Atölyelerin açılmasıyla Silvan'da yeni bir dönemin başladığını düşünüyorum. Gençlerin kendilerini daha özgür ve daha iyi ifade edebilmeleri için bu atölyeler büyük öneme sahip. Bağlamayı çok seviyordum, ama çalmayı bilmiyordum. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor, şimdi notaların yerlerini biliyoruz ve bize verilen parçaları çalabiliyoruz. En büyük beklentimiz, buradan alacağımız eğitimi süreklileştirerek, profesyonel anlamda bağlama çalmak" dedi.

Bağlama Atölyesi Öğretmeni Kutbettin Koyuncu, belediye başkanına bu çalışmasından ötürü eğitmenler olarak teşekkür ettiklerini belirterek, "Doğuda kültür ve sanata gerçekten çok az değer veriliyor. Gerçekten çok zengin bir kültürümüz olmasına karşın bölgede sanatsal faaliyetler çok sınırlı oluyor. Bu yüzden Silvan Belediyesi tarafından böyle bir çalışma başlatıldığını duyduğumda çok sevindim ve takdir ettim. Umut ediyorum ki, bölgedeki bütün belediyelerimiz Silvan Belediyesi'nin başlatmış olduğu bu çalışmayı örnek alır. Buradaki gençlere gerekli destek verilir ve önleri açılırsa toplum olarak gelişir, kültürel bakımdan çok büyük bir seviyeye ulaşırız" ifadelerini kaydetti.

Koyuncu, yaklaşık 3 aydır ders verdiklerini ifade ederek, atölyeye yaklaşık 150 başvurunun yapıldığını ve şu an için bağlama atölyesine yaklaşık 100 öğrencinin devam ettiğini açıkladı. Koyuncu, hafta içinde koro çalışmasına da başlayacaklarını kaydederek, 'Silvan Belediyesi Zembilfiroş Sanat Korosu' adı altında açılacak olan koronun, 30-40 öğrenciden oluşacağını aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title