Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, aşırı sıcaklar nedeniyle baş gösteren akrep sokması vakalarına karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, aşırı sıcaklar nedeniyle baş gösteren akrep sokması vakalarına karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Yaşlı, her yıl yüzlerce kişiyi hastanelik eden ve ölümlere neden olan akreplerin tarihi yapılar, harabeler, mahzenler, yerleşim yerlerine yakın moloz dökme alanları, odunluk ve kömürlük gibi yerlerde saklandıklarını belirterek; saklandıkları alanların temizlenmesinin akreplere karşı mücadelede büyük önem taşıdığını söyledi. 3 periyot halinde yürüttükleri mücadeleyi ilk olarak Mayıs ayında başlattıklarını, ikinci olarak Temmuz ayında ilaçlamayı sürdürdüklerini açıklayan Yaşlı, 3. periyodu da Eylül ve Ekim ayında devam ettireceklerini kaydetti. Sıcak iklime sahip olması nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere, bölge illerinde de akreplerin yoğunluğuna dikkat çeken Yaşlı, ilaçlama sonucunda akrep sokması vakalarını sona erdireceklerini ifade etti.

İlaçlama çalışmalarını özellikle tarihi yapıya sahip olan Suriçi bölgesinde yoğunlaştırdıklarını dile getiren Yaşlı, yurttaşlardan beklentilerini şöyle aktardı:

"Bina bodrumlarında biriken sular, sivrisinek yoğun şekilde üremesine neden olmaktadır. İçme suyu şebekelerinin bina yönetimi veya sakinleri tarafından sık sık kontrol edilmesi ve arızalarının giderilmesi gerekmektedir. Kullanılmayan kuyu ve fosseptik çukurların doldurulması, kullanılmakta olan kuyuların en az haftada bir sirküle edilmesi gerekmektedir. Hayvan barınaklarından çıkan gübrelerin ise yoğun karasinek üremesine neden olduğu için kuruma gerçekleşinceye kadar samanla örtülmesi gerekmektedir."

Vatandaşlara yardımcı olmaları konusunda da çağrıda bulunan Yaşlı, "Sağduyuyla alacağınız küçük önlemler, belediyemize büyük oranda iş gücü tasarrufu, ekonomik kazanç olacak ve bununla birlikte kentteki yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title