Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Bünyesinde Açılan "Peyas Eğitim, Kültür ve Destek Evi"inde Dar Gelirli Öğrencilere Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (Oks) Kursu Verilecek. Bu Amaçla Yapılan Seviye Tespit Sınavında Başarılı Olacak 60 Öğrenciye 6 Ay Boyunca Kurs Verilecek.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi bünyesinde açılan "Peyas Eğitim, Kültür ve Destek Evi"inde dar gelirli öğrencilere Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) kursu verilecek. Bu amaçla yapılan seviye tespit sınavında başarılı olacak 60 öğrenciye 6 ay boyunca kurs verilecek.

Belediye bünyesinde açılan Peyas Eğitim, Kültür ve Destek Evi'nde eğitime destek çalışmaları devam ediyor. OKS sınavına girecek olan, ancak maddi durumları iyi olmayan öğrencilerin sınava hazırlanmaları için kurs çalışmaları başlatıldı. Yoğun talep nedeniyle belirlenen 60 kişilik kursiyer için seviye sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olacak 60 öğrenciye sınav tarihine kadar kurs verilecek. Kayapınar Belediyesi ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nin ortak yürüteceği kurslarda 4 branşta 16 öğretmen kurs verecek. 30 kişilik iki sınıfta kurs görecek olan öğrencilere belediye tarafından her türlü olanağın sağlanacağı belirtildi.

Sınav öncesi eğitim evine gelerek öğrencilere başarılar dileyen Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, "Bölgemizdeki çocukların ve gençlerin eğitimdeki dezavantajlarını ortadan kaldırmak, yoksul başarılı yurttaşlarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için eğitim destek evlerinde eğitsel kurslarla birlikte sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyerek onları sosyal yaşama hazırlayacağız. Yoksul oldukları için imkan bulamayan öğrencilere her konuda destek veriyoruz. Eğitim destek evinde bundan önce de resim kursu vermiştik. Bu kursumuza katılan 13 öğrenciden 6'sı başarılı oldu. Bu öğrencilerimiz üniversitelere yerleşti. Katkı anlamında, üniversite öğrencilerine verdiğimiz burs imkanından resim bölümünü kazanan öğrencilerimizin de faydalanmasını sağladık. Eğitim evi bünyesinde açtığımız Halk Kütüphanesi'ne çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Yüzlerce çocuk, kitap okumak için geliyor. Bu, sevindirici bir durum. Bu çalışmalarımızın yanı sıra çocuklara bilgisayar, satranç ve folklor gibi kültürel etkinliklerden yararlanmaları için olanak sağlanmıştır. Belediye olarak bundan sonra da her konuda bu yönlü çalışmalarımız devam edecektir. Eğitimde fırsat eşitliğinden yoksun olan çocuklarımızın geleceklerini belirlemeleri için yaptığımız bu desteği önemsiyoruz. Bu nedenle, elimizden geldiğince bu desteği sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title