Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Aşırı Yağış Nedeniyle Altyapı Kullanılamaz Hale Gelirken, Yüzlerce Evi Su Bastı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde aşırı yağış nedeniyle altyapı kullanılamaz hale gelirken, yüzlerce evi su bastı.

Yurt ve bölge genelini etkisi altına alan yağışlı hava, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde de hayatı felç etti. İlçede aralıksız devam eden sağanak yağışın sele dönüşmesiyle arazilerden akan çamur birçok mahalleyi geçilemez hale getirirken, yüzlerce evde su baskınına neden oldu. Kriz masası oluşturan Bismil Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ederken, Belediye Başkanı Şükran Aydın birçok mahalleyi gezerek vatandaşın sorunlarını dinledi. Bölgede etkili olan sağanak yağışın il ve ilçelerde hayatı olumsuz etkilediğini belirten Aydın, "En büyük tesellimiz, can kaybının olmaması. Belediye işçileri ve meclis üyeleriyle birlikte mahallelerde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sağanak yağışla birlikte arazilerden ilçemize çamur olarak akan sel, birçok mahallemizde ciddi hasar ve sıkıntılara neden oldu" dedi.

Altyapı konusunda il yetkililerinden destek istediklerini söyleyen Başkan Aydın, "Halkımızdan da bu gibi sıkıntılı günlerde belediyeye destek çıkmalarını bekliyoruz. Hep beraber ilçemize sahip çıkmalıyız. Gece gündüz çalışarak halkımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title