Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Hayvan Pazarı'nda "Hava Parası" Tartışmaları

Büyükşehir Belediyesi'nce Çarıklı Beldesi'nde Yaptırılan ve Ticaret Borsası'na Devredilen Canlı Hayvan Pazarı'nda Gündeme Gelen "Hava Parası" İddiaları Üzerine Yapılan Toplantıda, İddiaların Asılsız Olduğu Açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nce Çarıklı Beldesi'nde yaptırılan ve Ticaret Borsası'na devredilen Canlı Hayvan Pazarı'nda gündeme gelen "hava parası" iddiaları üzerine yapılan toplantıda, iddiaların asılsız olduğu açıklandı.

Esnaflar tarafından ortaya atılan iddialar üzerine Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, İştirakler ve İştirakçiler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ile eski Hayvan Pazarı esnafı biraraya geldi. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından bir açıklama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İştirakçiler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, Borsa tarafından hava parası istendiği yönünde iddiaların gündeme geldiğini belirterek, "Özellikle hayvan pazarındaki esnafın mağdur olduğu yönünde iddialar üzerine yaptığımız değerlendirmede, mağduriyetin söz konusu olmadığını tespit ettik. Esnaflarla açık ve aleni bir şekilde uzlaşmaya gidildi. 25 Kasım günü esnaflarımız yeni Canlı Hayvan Pazarı'na sorunsuz bir şekilde taşınacaklar" diye konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise, Diyarbakır'a modern bir hayvan pazarının yapıldığını ifade ederek, "Ticaret Borsası olarak Hayvan Pazarı'nı kiralama uygulamasına gittik. Borsa olarak kiraladıktan sonra işletmeleri ihale yolu ile Alkan Firması'na verdik. Kimseyi mağdur etmemek için toplantı yaptık. Ve esnafımıza gerekli tüm yardımları yaptık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı da, Canlı Hayvan Pazarı'nın Türkiye'nin en büyük entegresi olarak değerlendirildiğine değinerek, "Şimdiki hayvan pazarımız şehir içinde kalmış, hijyenik ve sağlıklı değildi. Hayvan Pazarı'nın hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kurulması gerektiğini düşünerek, Çarıklı Beldesi'nde yeni Hayvan Pazarı'nı yaptık. Bulaşıcı ve sağlık hastalıkların önüne geçmek amacıyla böyle bir hizmeti sunduğumuz için mutluyuz. Hayvan pazarına Borsa da katkı sundu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title