Haberler

Diyarbakır Diyarbakır'da Çocuk Gelin Evlendirilmek Üzereyken Kurtarıldı

Diyarbakır Diyarbakır'da çocuk gelin evlendirilmek üzereyken kurtarıldı (HD)Diyarbakır'da çocuk gelin evlendirilmek üzereyken kurtarıldıDİYARBAKIR merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonuna ihbar üzerine giden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, 21 yaşındaki A.Y.

Diyarbakır Diyarbakır'da çocuk gelin evlendirilmek üzereyken kurtarıldı (HD)Diyarbakır'da çocuk gelin evlendirilmek üzereyken kurtarıldı

DİYARBAKIR merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonuna ihbar üzerine giden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, 21 yaşındaki A.Y., ile evlendirilmek üzere olan 14 yaşındaki gelin B.S.'yi salondan aldı, damat, ve gelinin anne ve babası gözaltına alındı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda dün akşam saatlerinde 14 yaşında bir kız çocuğunun evlendirildiği ihbarı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla düğün salonuna operasyon düzenledi. Kendisinden 7 yaş büyük, 21 yaşındaki A.Y ile evlendirilmek üzereyken kurtarılan B.S, çocuk şube müdürlüğün götürüldü. Damat A.Y. ile birlikte gelinin anne ve babası da gözaltına alınarak Asayiş Şube müdürlüğüne götürüldü. Çocuk gelin B.S.'nin avukat ve uzman pedagog eşliğinde ifadesi alınırken, çocuk gelin B.S'nin işlemlerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Diyarbakır 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title