Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" Tanıtım Toplantısı

Diyarbakır'da, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Düzenlenen Toplantıyla Tanıtıldı.

Diyarbakır'da, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Ticaret Borsası'nda düzenlenen Vali Efkan Ala başkanlığındaki toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Öcal'ın sunumuyla başlayan toplantıda daha sonra bir konuşma yapan Vali Ala, proje sayesinde komik durumlardan kurtulacaklarını belirterek, "Başkasının ismiyle ceza almış veya mükafatlandırılmış birçok insandan bahsedilir ve bunlar ana haber bültenlerine de konu olur. Proje hayata geçtikten sonra komedyenlerin başka iş bulması gerekecek. Projeyi 2006 Aralık sonuna kadar bitirmememiz gerekiyor. Çünkü kanun bunu emrediyor. Bu işi bünyenizde bürolar kurarak, tespit ettiğiniz elemanların donanımlarını sağlayarak yapabilirsiniz. Bunun bir ceza sorumluluğu var. Umarım ceza yemeden, alnınızın akıyla tamamlarsınız. Doğru dürüst bir kayıt sistemi olmayan bir devlet, kamu hizmetini de doğru götüremez. Yüzde 90'ını götürseniz bile yüzde10'u kalır ve bu yüzde 10 da büyük bir problemdir. Çünkü her insan bir dünyadır" dedi.

Zaman zaman esprileriyle toplantıya katılanları kahkahaya boğan Vali Ala, "Bu işi yapacak kişilere konuyu iyi anlatın ki sizlere soru sorabilsinler. Siz konuları teknoloji diliyle değil, anlayabilecekleri şekilde anlatın" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title