Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da 80 Kişiye İstihdam Yolu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı'nın, değişik alanlarda kısa ve uzun süreli mesleki eğitimler vermek için yaptığı 5 yıllık anlaşma meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında ilk olarak bilgisayar operatörlüğü, bilgisayarlı muhasebe, oto motor ve kaynakçılık alanlarında 80 kişiye istihdam yolu açılacak.

MEKSA Vakfı ile Büyükşehir Belediyesi arasında 5 yıllığına yapılan anlaşma çerçevesinde önümüzdeki ay bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar operatörlüğü, oto motor ve kaynakçılık alanlarında 3 ay sürecek bir eğitim programına toplam 80 kişinin katılacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeden Sorumlu Başkan Danışmanı Muharrem Erbey, program kapsamında kursiyerlerin mesleki beceri, mesleki hastalıklar, sigaranın zararları, iş etiği gibi değişik konu başlıkları altında eğitim alacaklarını belirterek, kursiyerlerin bu 3 aylık eğitimden sonra ayrıca kalfalık eğitimi göreceğini ve sonrasında onaylı sertifika alacaklarını anlattı.

Eğitimler sonrasında kursiyerlerin istihdam edilmeleri için de program hazırladıklarını kaydeden Erbey, 3 aylık eğitim programının ardından kursiyerlerin kalfa olarak çalışabilecekleri iş yerlerinin temin edileceğini belirterek, program doğrultusunda çalışanların 3 yıl boyunca hem sigorta primlerinin yatırılacağını hem de asgari ücretin 3'te biri oranında kendilerine ödeme yapılacağını aktardı. Erbey, programdan faydalanacak kişiler arasında ise, "15 yaşını doldurmuş, ilkokul mezunu ve sokakta çalışan, eğitimle ilişkisi kesilmiş çocuklara" öncelik verileceğini söyledi.

Bu projeyle kentin en önemli sorunları olan sokakta çalışan ve risk altında olan çocuklar ile işsizliğe kısmen çözüm olmayı amaçladıklarını ifade eden Erbey, bu projeyi çeşitli meslek alanlarında da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Önümüzdeki dönemde kentin sosyal alan sorunlarını masaya yatıracaklarını dile getiren Erbey, özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan dezavantajlı grupları hedef aldıklarının altını çizdi. Erbey, bu kesimlerin acil sorunlarını gerek kendi imkanlarıyla gerekse de projelerle çözmek için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Temel çalışma alanlarından birinin kentte bir duyarlılık geliştirmek olduğuna vurgu yapan Erbey, "Sosyal destek ve dayanışma duygusunu kentin geneline yaymayı hedefliyoruz. Yoksulluğun yüzde 60 civarında olduğu Diyarbakır'da istihdam, sosyal adaletsizlik, zorunlu göçten kaynaklı risk altındaki sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklar, kimsesiz ve düşkünler, engelliler gibi sorunları kapsayan konular önceliğimizi oluşturmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title