Haberler

Diyarbakır: Demir Ailesi, Bayrama Buruk Girdi

12 Eylül Gecesi Diyarbakır'da 10 Kişinin Hayatını Kaybetmesi, 16 Kişinin de Yaralanmasıyla Sonuçlanan Patlamada Hayatını Kaybeden Demir Ailesi Fertlerinin Yaşayanları, Ramazan Bayramı'na Buruk Girdi.

12 Eylül gecesi Diyarbakır'da 10 kişinin hayatını kaybetmesi, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada hayatını kaybeden Demir ailesi fertlerinin yaşayanları, Ramazan Bayramı'na buruk girdi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yaşayan Demir ailesinde, Ramazan Bayramı buruk geçiyor. 12 Eylül gecesi Diyarbakır'da meydana gelen patlamada Demir ailesinden anne Faide Demir ile çocukları Mizgin, Zilan, Şilan ve Evin hayatını kaybetmişti. Geride kalan Demir ailesi fertleri de, Kale Mahallesi'ndeki evlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarına bakarak gözyaşı döküyor. Patlamada, 4 çocuğunu ve eşini kaybeden acılı baba Mehmet Demir, Karabehlülbey Mezarlığı’na gidip dua okuduktan sonra çocuklarıyla konuşarak bayramlarını kutladı. Çocuklarının fotoğraflarını öperek gözyaşı döken baba Demir, saldırıya hala anlam veremediğini ifade ederek, "Bu katliamı gerçekleştirenlerin bir an önce yargılanmasını istiyorum. Bu çocukların ne günahı vardı ki onları katlettiler. Bu kardeşliği bozmaya çalışan bazı güçler var. Bin yıldır birlikte yaşayan Türk ve Kürt birlikteliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz sadece barış ve kardeşlik istiyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title