Haberler

Diyarbakır'dan DYP Lideri Ağar'a Tam Destek

Diyarbakır-(dha)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Bölgedeki Sorunların Çözümü ve Dağdaki Silahlı PKK'lıların İndirilmesi Konusunda Yaptığı Son Açıklama Diyarbakır'da Tam Destek Buldu. Yıllarca Terör ve Terörle Mücadelede Kilit Görevler Alan DYP Lideri Ağar'ın Çıkışının Desteklenmesi Gerektiğini...

DİYARBAKIR-(DHA)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar`ın bölgedeki sorunların çözümü ve dağdaki silahlı PKK`lıların indirilmesi konusunda yaptığı son açıklama Diyarbakır`da tam destek buldu. Yıllarca terör ve terörle mücadelede kilit görevler alan DYP lideri Ağar`ın çıkışının desteklenmesi gerektiğini belirten işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Baro Temsilcileri ve DTP yetkilileri, Ağar`ın devletin yapısını iyi bildiğini açıkladı.

Diyarbakır`daki sivil toplum kuruluşlarının DYP lideri Ağar`ın son açıklamaları ile değerlendirmeleri şöyle:

Kutbettin ARZU (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Diyarbakır`a gelen DYP lideri Ağar ile görüştük. Sorunların demokrasi içerisinde çözülmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını çok önemli buluyorum. Bizce çok önemli bir çıkışta bulundu. Hükümetin bu konularda atacağı adımları destekleyeceğini ifade etti. Olayı bir siyasi malzeme yapmayacağını söyledi. Bu süreçte ihtiyaç duyulan mesajlar verdi. Desteklenmelidir.

Raif TÜRK (Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı): Sayın Ağar`ın söyledikleri bizim ve halkımızın beklentisidir. Söylemlerini olumlu karşılıyoruz. İyi bir çıkış oldu diye düşünüyorum. Mehmet Ağar devletin yapısını, bölgeyi, bölge insanının ne istediğini iyi biliyor. Yıllarca buralarda önemli görevler yaptı. Kendisinde bu konuda iyi bir inanç ve kanaat oluştuğuna inanıyorum. Kendisiyle 3 saat süren bir görüşmemiz oldu. Görüşmede DİSİAD, TSO, MÜSİAD ve Baro başkanı hazır bulundu. Ağar, bölge halkının taleplerini iyi görüyor. Halkın acıları üzerinde yıllarca siyaset yapan partiler olduğunu biliyoruz. Sayın Ağar`ın bu çıkışının iyi olduğunu ve bu çıkışların demokrasinin D`sine inandığını söyleyen herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sedat YURTDAŞ (DEP eski Milletvekili ve DTP Genel Başkan Yardımcısı): Ağar`ın çıkışı yerinde ve cesaretli bir çıkıştır. Yapılması gereken Türkiye`nin normalleştirilmesini ve sorunların demokrasi ile çözülmesini sağlamaktır. Sayın Ağar bu yola işaret etmiştir. Kendisinin uzun yıllar önemli merkezlerde görevler yaptığı düşünüldüğünde, önerileri son derece önemlidir. Hükümet, siyasi partiler ve CHP olmak üzere herkes iç çatışmaları kışkırtacak tutumlardan vazgeçip, barış için bu önerileri dikkate almalıdıri

Tahir ELÇİ (Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı): Sayın Ağar`n sözlerini ve görüşlerini tümüyle benimsiyorum, katılıyorum. Örgütün ilan ettiği ateşkes kararı topluma bu fırsatı vermiştir. Sayın Ağar geçmişte devlet içinde önemli görevler ve sorumluluklar aldı. Görüşlerinde samimi görünüyor. Desteklenmesi gerekir.

Selahattin Demirtaş (İHD Diyarbakır Şube Başkanı): Mehmet Ağar, çatışmaların yoğun olduğu dönemde devletin önemli kademelerinde görev almış birisidir. Bölgeye ilişkin söyledikleri ve söyleyecekleri onun için çok önemlidir. Bölgeyi iyi tanıyan, sorunları iyi bilen, çözümü de iyi bilen bir siyasetçidir. Bu önerilerin sağ bir partiden ve Sayın Ağar`dan gelmesi, ciddi bir şekilde tartışılması gerektiğini gösteriyor. Ağar`dan böyle bir çıkış beklemiyorduk. Böyle bir çıkışı yapması, bölgeyi ne kadar iyi tanıdığını, ne kadar etkin ve yetkin biri olduğunu gösteriyor. Mehmet Ağar`ın önerileri bizce ciddiye alınmalıdır. Hükümet tarafından değerlendirilmelidir. Bölge halkının da beklentisinin bu yönde olduğu ve bundan başka bir çıkış yolu olmadığı görülmelidir.

Ferit ASLAN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title