Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

TUNCELİ/ Terör saldırısı sonucu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, öldürülmesi, Tunceli ve Kars'ta yapılan eylemlerle protesto edildi.

TUNCELİ/ Terör saldırısı sonucu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, öldürülmesi, Tunceli ve Kars'ta yapılan eylemlerle protesto edildi.

Tunceli'de Tunceli Barosu öncülüğünde Moğultay Mahallesi Sanat Sokağında bir araya gelen grup, çeşitli sloganlar atarak Seyit Rıza Parkı'na yürüdü.

Burada Tunceli Barosu adına basın açıklamasını okuyan Özgür Ulaş Kaplan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonların son bulması ve silahların susması amacıyla baro üyeleriyle basın açıklaması yaptığını belirterek, açıklamanın ardından doğrudan hedef gözetilerek başından aldığı tek kurşunla Elçi'nin katledildiğini iddia etti.

Elçi'nin son sözlerinin "artık silah, çatışma ve operasyon istemiyoruz" olduğuna işaret eden Kaplan, şunları söyledi:

"Kendisi bugüne kadar her zaman barış için çaba sarf etmiş, kalıcı barışın tesisi, hukuk devletinin egemen olması ve şiddetin sonlandırılması için defalarca başkanı olduğu hukuk kurumu adına çağrılarda bulunmuş ve bu doğrultuda faaliyetlerde bulunmuştur. Katiller bir an önce ortaya çıkarılmalı ve olay tüm çıplaklığıyla aydınlatılmalıdır. Çatışma arasında kalarak hayatını kaybetti denilerek olayın karanlığa ve faali meçhul cinayetler listesine eklenmesi mümkün değildir. Bir çatışma yaşanmış ise ne şekilde vurulduğu açık bir şekilde tespit edilmelidir. Tahir Elçiye sıkılan kurşun barışa sıkılan kurşundur. Bu kapsamda, tüm halkımızı ülkemizde ve bölgemizde barış için sesini yükseltmeye davet ediyoruz."

Yürüyüş ve açıklamaya Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Kars'ta HDP ve DBP'den protesto

Elçi'nin öldürülmesi, Kars'ta da HDP ve DBP il örgütlerince protesto edildi.

Faikbey Caddesi'nde bir araya gelen partililer, Atatürk Caddesi Kavşağı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Topbaş, yürüyüş sonunda yaptığı basın açıklamasında, Elçi'nin katliamları ve hak ihlallerini protesto etmek için hukukçu arkadaşlarıyla yaptığı basın açıklaması sırasında, açık ve aleni biçimde katledildiğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Elçi Diyarbakır Tunceli Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title