Haberler

Diyarbakır'daki Tarihi Günde Tüm Protokol Ağladı

Güncelleme:

Diyarbakır'daki tarihi günde Şivan ve İbo Emine Erdoğan'ı, Başbakan ise protokolün tamamını ağlattı.

Diyarbakır'daki tarihi günde platforma ilk olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Muset Barzani çıktı. Barış mesajları veren Barzani, çözüm sürecine tam destek verdiğini söyledi. Türkçe bilmediğini kaydeden Barzani, konuşmasını Türkçe, "Kardeşlik zamanıdır" diyerek tamamladı.

İLK OLARAK ŞİVAN VE İBO AĞLATTI

Barzani'nin ardından 37 yıl sonra Türkiye'ye gelen şarkıcı Şivan Perver ile Türkiye'de imparator lakaplı dev sanatçısı İbrahim Tatlıses sahneye çıktı. İki dev verdikleri barış mesajlarıyla gönülleri fethederken, birlikte seslendirdikleri 'Megri' (ağlama) isimli Kürtçe şarkı esnasında Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

BAŞBAKAN TÜM PROTOKOLÜ AĞLATTI

Son olarak platforma gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise halka hitap ederken, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasının bir bölümünde Erdoğan, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" derken bu sözleri "genel af" sinyali olarak yorumlandı. Başbakan Erdoğan, "Kürdistan" ifadesini de ilk kez kullandı.

Başbakan Erdoğan, 37 yıl sonra Türkiye'ye gelen şarkıcı Şivan Perver'e "hoş geldin" dedi. Vefatının 13. yılında Ahmet Kaya'yı da anan Erdoğan, Ahmet kaya için 'dostum' dedi ve "Ah keşke o da burada olsaydı" diyerek iç geçirdi. Kaya'nın memleket hasretiyle vefat ettiğini aktaran Başbakan sözleri Emine Erdoğan, İbrahim Tatlıses ve son günlerde aralarının gergin olduğu tartışmaları hala gündemi meşgul eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere tüm protokolün duygulandığı gözlendi.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title