Haberler

Diyarbakır'daki Saldırgan Rehin Tuttuğu Çocukları Bıraktı

Diyarbakır'ın Ferit Köşkü mahallesindeki evinde polisle silahlı çatışmaya giren İskender Özpolat (51), rehin tuttuğu aile fertlerini serbest bıraktı. Pazarlıklar sonucu serbest kalan yaşı 6 ve 8 arasında değişen üç çocuk, saldırganın 24 yaşındaki gelini ve 26 yaşındaki kızı ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Saldırganın ağır yaraladığı polis memuru Hüsemettin İnci ise tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Bir seyyar satıcıyı ağır yaralayan ve polis memuru Hüsamettin İnci'nin ölümüne neden olan saldırgan, saklandığı evinden, dışarıda bulunan güvenlik güçlerine ateş etmeyi sürdürüyor. Güvenlik güçleri ise belirli aralıklarla eve gaz bombası atıyor. Rehin tuttuğu 47 yaşındaki eşi Yıldız Özpolat'ı serbest bırakmayan saldırgan, onlarca gaz bombasına karşın polise direnmeyi sürdürüyor. Gaz bombaları nedeniyle evde çıkan yangına ise itfaiye ekipleri dışarıdan müdahale etmeye çalışıyor.

Öte yandan saldırganın 18 yaşındaki oğlu ise üç katlı apatmanın çatısında polis tarafından yakalanırken, çatıda bulanan polislerden birinin elinden hafif yaralandığı öğrenildi.

ŞİZOFREN

Saldırganın yeğeni Bayram Özpolat ANKA'nın sorularını yanıtladı. Mahallelinin "Askari" diye hitap ettiği amcası İskender Özpolat'ın şizofren olduğunu söyleyen Bayram Özpolat, amcısının muska satan vatandaşın kapıyı çalmasına sinirlendiğini ve belindeki silahı çıkararak satıcıyı yaraladığını belirtti. Bayram Özpolat, amcasının imam nikahlı bir eşi daha olduğunu ancak ikinci eşinin tesadüfen evde olmadığını anlattı.

YETKİLİLER OLAY YERİNDE

Polisin "teslim ol, canına zarar gelmeyecek" çağrılarına karşın teslim olmamakta ısrar eden saldırganın etkisiz hale getirilmesi için olay yerindeki güvenlik güçlerinin sayısı artırılırken üst düzey yöneticiler de operasyonu yerinden yönetmek üzbere bölgeye geldi. Vali Yardımcısı Suat Dervişoğlu

7.Kolordu Komutanı Korgeneral Cahit Sarsılmaz ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya olay yerinde ekipleri koordine ediyor.

Çembere alınan bölgede binanın 500 metre yakınına kimse yaklaştırılmazken, 6 ambulans da hazır bekletiliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title