Haberler

Diyarbakır'daki Patlamada Ölü Sayısı 5'e Yükseldi

Diyarbakır'daki Patlamada Ölenlerin Sayısı 5'e Yükseldi. Ölenlerin 2'sinin Öğrenci, 3'ünün de Vatandaş Olduğu Belirtildi.

Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin 2'sinin öğrenci, 3'ünün de vatandaş olduğu belirtildi.

Yenişehir Semti Mimar Sinan Caddesi'nde askeri servis aracının geçişi sırasında bir araca yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaralılardan birinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenler öğrencilerden birinin kız olduğu belirtildi.

Patlama sonrasında içerisinde dershane öğrencilerinin de bulunduğu çok sayıda yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde öğrencilerin aileleri toplanarak çocuklarının sağlık durumunu öğrenmeye çalışırken, hastaneye giremeyen yaralı yakınları ile hastanenin görevlileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Aileler gözyaşlarına hakim olamazken, çocuklarının hayatından endişe duyduklarını, patlamayı televizyonda öğrenir öğrenmez hemen hastaneye koştuklarını belirttiler.

Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen öğrenciler, dershanede ders gördükleri sırada çok büyük bir patlama duyduklarını, endişe ile sınıfları terk ettiklerini belirterek, ''Dışarı çıktığımızda araçların yandığını gördük. Dershanedeki arkadaşlarımız da yaralandı. Büyük bir korku ile dershanenin arka tarafından dışarı çıktık'' dediler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title