Haberler

Diyarbakır'daki Kck Davası

(Anadolu Ajansı - Aziz Aslan) Diyarbakır (AA) - Diyarbakır 6.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 40 sanık ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu.

(Anadolu Ajansı - Aziz Aslan) Diyarbakır (AA) - Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 40 sanık ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Bayram Altun ile ilgili delil ikamesinin okunması işlemi sona erdi.

Sanık Altun, suç isnadının ardından dosyada yargılanmakta olan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu üyesi 9 sanığın, 25 sayfadan oluşan "Demokratik siyaset ve demokratik toplum" adlı savunmalarını okudu.

Altun, hazırlanan iddianamede adları geçen DTP'nin Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu üyelerinin yerel yönetimlerdeki görevlerini de anlattı. Altun, savcılığın hazırladığı mütalaada KCK/TM yapılanması içinde yer aldıkları öne sürülen 250'den fazla siyasetçiden 11'i hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildiğini hatırlatarak,şöyle dedi:

"Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 11 sanıktan 6'sı komisyonumuzda bulunmaktadır. KCK/TM dosyası üzerinden genel Kürt siyaseti kriminalize edilmeye çalışılıyor. Komisyonumuz üzerinden de partimiz yerel yönetimler siyaseti ve çalışmaları yargılanmak isteniyor. Yerel yönetimler DTP'nin temel ayaklarındandır. DTP merkeze ve devlete değil, yerele ve topluma dayanmaktadır."

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmayı, eski Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Feleknas Uca ve sanık yakınları izledi.

-İstenen Cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de arasında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan, ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Diyarbakır Aziz Aslan Kck Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title