Haberler

Diyarbakır'daki Darbe Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin tutuklanan dönemin 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 2.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin tutuklanan dönemin 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 2. Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan Gürdoğan hazır bulundu. Darendeli ve Kartepe ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Adana F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan duruşmaya katıldı,

Duruşma, mahkeme başkanının önceki celsede verilen ara kararlara ilişkin gelen belgeleri okumasıyla başladı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, isnat edilen suçun katalog suçlardan olması ile sanıkların tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Sanıklardan Kartepe savunmasında, darbe girişimin yaşandığı gece 6 uçak kaldırıldığını ve buna ilişkin telsiz konuşmalarının olmadığını iddia ederek "Semih Terzi'nin Silopi'den gelerek, buradan CASA uçağıyla gitmesine ilişkin hiçbir telsiz kaydı bulunmuyor. Pist askeri trafiğe kapalıyken, Terzi'nin gelmesi ve onu alan CASA uçağının izinsiz geldiği ortadır. Darbe girişimin yaşandığı sırada darbe karşıtı olduğum görmezden gelinemez. O gece kanunsuz hiçbir eylem talimatı vermedim. Tahliyemi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Darendeli ise devleti yıkmak, askeri, polisi ve halkı karşı karşıya getiren böyle alçak bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Darbe girişimin yaşandığı gün izinli olduğunu aktaran Darendeli, "O gün meğerse ülkemizin üzerinde hain planları olanlar abi ve ablalarından talimat almışlardı. O gece televizyonu açıp kılımı kıpırdatmadan gelişmeleri izleyebilirdim. Ancak ben ise darbe girişiminin olduğunu gördüğüm anda görevimin başına geçtim. Görevimi kötüye kullanarak hiçbir suç işlemedim. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Gürdoğan da hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Eski 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Eski 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Eski 2. Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Diyarbakır Kartepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title